Hoe Jochem Myjer zorgde voor een dag met een gouden rand.

Ik zag tegen deze dag op, 11 januari 2018. Want precies een jaar geleden verliet P mij en stortte mijn wereld in. Ik was bang dat ik deze dag enorm zou herbeleven en me rot zou voelen. Maar hoe kan een dag ineens anders lopen dan je had verwacht, nou ik kan je vertellen, héél anders!

Vorige week tweette ik dat ik naar Jochem Myjer zou gaan. Ik schreef dat ik mijn Jochem Myjer-ontmaagding zou krijgen en hier reageerde Jochem op. Sowieso al hartstikke leuk dat hij zo reageert op zijn fans (jaja ik reken me nu tot zijn fans). Afgelopen dinsdag was het dan zo ver, mijn eerste keer naar Jochem Myjer. De show was in een woord geweldig. Ik heb vrijwel aan één stuk door gelachen en besefte dat ik eigenlijk een Tena-lady had moeten hebben.

Mijn kaakspieren werden veelvuldig gebruikt. Die man is gewoon geweldig. Zijn gehyper, gestuiter, zijn enthousiasme voor de natuur van Nederland, zijn prachtige, integere liedjes, zijn imitaties dit alles maakte zijn show tot een groot climax. Ik ben nog nooit met een artiest/ BN-er op de foto geweest. Ik vind dat altijd een beetje ongemakkelijk en opdringerig, maar ik wist dat Jochem na afloop altijd naar de foyer komt om foto’s te maken en ik wilde die kans toch echt niet laten schieten. Dus na afloop in een grote cirkel allemaal te wachten om op de foto te gaan met Jochem. Ik dacht nog dat ik misschien wel kon zeggen dat we “twittercontact” hadden gehad, maar ook dat vond ik een beetje ongemakkelijk, dus dat heb ik maar gelaten.

Hij vroeg me hoe de show was en uiteraard antwoordde ik dat ik het geweldig vond. Hij ging de volgende foto maken met een fan en even keken we elkaar nog aan en ergens dacht ik “zou hij me herkennen van twitter”, door meteen daarna te denken “nee dat kan niet.” Uiteraard deelde ik mijn foto daarna op twitter, waarop Jochem vrijwel direct reageerde met “Dus jij was het wel. Ik dacht al dat ik je van twitter kende”. Nou, ik kan je zeggen, mijn dag was al goed, maar deze reactie zorgde voor een nóg grotere glimlach op mijn gezicht. Daarna ben ik hem op messenger gaan stalken om hem te zeggen dat ik de show geweldig vond en ook zijn reactie op twitter. Ik schreef dat ik stiekem al aan het kijken was om naar nog een show van hem te gaan in Heerlen. Waarop hij reageerde dat hij misschien wel kaartjes over had. Erg leuk natuurlijk, maar ik durfde me er niet op te verheugen. Tot vandaag….

Vanmiddag kreeg ik het verlossende antwoord en schreef hij dat hij kaartjes voor me had en of we na de show nog in de zaal bleven zitten, zodat hij even gedag kon zeggen. OMG OMG OMG!! Serieus?! OMG OMG OMG!

20180109_195448.jpg

Dit maakte zó mijn dag. Dat dit een beladen dag zou zijn was ik spontaan vergeten en ik stuiterde de dag door. Mijn meisje kon naar haar papa toe, ik trommelde vriendlief nog even op en we konden gaan. Ik ging heel stoer naar de kassa van de schouwburg en zei:” Jochem heeft hier kaartjes voor me neergelegd”. Ik voelde me zó stoer en trots en stuiterde inmiddels lekker verder. De show was ook een tweede keer geweldig en ik heb net zo hard gelachen als de eerste keer. Soms zelfs nog even wat harder al voordat er een grap kwam die hij zou maken.

Toen de show op het einde kwam kreeg ik toch wel even kriebeltjes in mijn buik. Want hoe stoer ik op twitter en FB kan zijn, hier had ik toch wel even zenuwen voor hoor. De show was afgelopen en Jochem kwam niet lang daarna de zaal in. Er waren nog enkele andere mensen die het geluk hadden hem te ontmoeten. Ik had voor Jochem een stuk chocolade van Rousseau meegenomen met “bedankt’ erop. Het leuke toeval wilde dat de mensen voor ons, hetzelfde originele idee hadden, geweldig. Jochem kwam naar ons toe schudde ons de hand en we spraken elkaar kort, over de show en hoe leuk ik het vond dat we kaartjes hadden gekregen. Ik voelde me net zo’n verlegen meisje die niet wist wat ze moest zeggen. Beetje overrompeld eigenlijk. En zo grappig om te zien hoe “normaal” Jochem dan is in vergelijking met zijn enorme ADHD-gedrag op het podium. Deze man is serieus, zo gewoon gebleven. Geen kapsones, begaan met zijn publiek en fans en gewoon, enorm leuk!

Deze dag is zomaar ineens enorm speciaal geworden. Dankzij social media, dankzij Jochem. En ik kan niet meer dan enorm dankbaar zijn.

Dus Jochem, bedankt, you made my day!

Liefs Miertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s