Build-a-Bear, hoe een droom uitkwam.

Vele filmpjes heeft mijn dochter al gekeken van Build a Bear en al even vaak heb ik gehoord dat ze daar wel erg graag naar toe wil gaan. “Dit is mijn droom, mijn grootste wens”, zegt ze dan. Build a Bear is een concept waar kinderen (en volwassenen natuurlijk) hun eigen knuffels kunnen maken. gfx-buildabearEr zijn verschillende ‘omhulsels’ van knuffels en je mag dan samen met een medewerker je knuffel vullen en zo hard of zacht maken als je zelf wilt. Vervolgens kies je kleren uit en ga je naar de pastafels om deze outfits te proberen. Dit is even kort wat het inhoudt, maar natuurlijk vertel ik er zo meer over.

De Build a Bear workshops bevinden zich overal ter wereld, ook in Nederland is er voor zo ver ik weet tijdelijk een geweest, maar de dichtstbijzijnde was op 1,5 uur rijden. Ik had me dan ook voorgenomen om mijn meisje binnenkort eens te verrassen met dit uitje. Ik zette dit op Facebook en kreeg van een vriendin te horen dat er ook een in Aken was. Nou, geweldig, dat was nog dichterbij, dus dat ging hem worden. Telkens wanneer meisje het er weer eens over had vertelde ik haar dat Build a Bear veel te ver weg was en we daar echt niet zomaar naar toe konden gaan, wist zij veel ;).

Afgelopen woensdag was het dan zo ver. Samen met een vriendin van mij, haar dochter, mijn meisje reden we naar Aken. wp-1486113718809.jpgMeisje wist nog van niets, het enige wat ik gezegd had was dat het een verrassing was en hoe nieuwsgierig ze ook was (lees: bijna boos dat ik het de avond ervoor niet vertelde) in de auto vroeg ze niets meer en wachtte (on) geduldig op wat de verrassing zou zijn. wp-1486113784173.jpgHaar vriendinnetje wist het wel al, maar heeft ongelooflijk goed haar mond kunnen houden met af en toe een samenzweerderige knipoog naar mij toe. We parkeerden de auto in de parkeergarage van het grote winkelcentrum en gingen met de lift naar beneden. Ik zette mijn telefoon in video-opneem-stand en daar gingen we. Al snel had mijn vriendin geschoten waar we moesten zijn en ik filmde mijn meisje. Op een gegeven moment ziet ze waar we heen lopen en haar ogen lichtten op, ze glunderde van top en teen en was enorm enthousiast. Degenen die weten in wat voor rotperiode wij momenteel zitten, kunnen begrijpen dat mij dit enorm ontroerde en hoe ik genoot van mijn glunderende meisje.

En dan moet er gekozen worden, uit tientallen verschillende beren/ knuffels en dat is voor een knuffelliefhebber niet makkelijk. Uiteindelijk koos ze voor een hele gewoon echte teddybeer, dezelfde als MeisjeDjamila heeft (een vlogster, waar mijn meisje fan van is). wp-1486113695826.jpgDan moet de beer gevuld worden natuurlijk en met haar voet bediende ze het apparaat wat er voor zorgde dat de beer een vulling kreeg. Je mag het zo hard of zacht maken als je zelf wilt. Je kunt trouwens ook nog kiezen voor een kloppend hart, een geurtje voor je beer of een apparaatje met verschillende teksten of liedjes die de beer kan zeggen. wp-1486113942019.jpgMeisje heeft dit allemaal niet gekozen. Wat je wel moet doen is een klein hartje in de beer stoppen. Je neemt het hartje in je handen en dan moet je er mee bewegen, wiebelen en de medewerkster doet dit allemaal met enorm veel enthousiasme voor (geen idee waarvoor het diende, ze heeft het vast uitgelegd maar mijn Duits is nu eenmaal niet zo goed). Dan moet je een wens fluisteren tegen het hartje en die wens verdwijnt dan samen met het hartje in jouw beer.

Vervolgens komt het moeilijkste gedeelte, want je beer moet natuurlijk wel een garderobe hebben.wp-1486113738598.jpg Er hangen zoveel outfits dat kiezen een zeer lastige taak is voor een zeven jarig meisje. Je krijgt een mandje en daar kun je de kleren (of accessoires) indoen die jij leuk vindt en die je bij de pastafels wilt proberen. Verschillende outfits werden gepast, waaronder een pyjama, Belle-jurk en een skipak. Uiteindelijk zijn het een Trolls-pyjama en een hip pakje geworden. Ohja en natuurlijk glitterschoenen en sloffen!

Dan denk je dat je klaar bent, maar niets is minder waar. Jouw beer krijgt namelijk een heus geboortecertificaat! 20170203_102615.jpgMet de geboortedatum, naam van de trotse moeder en natuurlijk de naam van de beer. Mijn meisje heeft haar beer “Roosje” genoemd. Al die tijd dat we in de winkel waren glunderde meisje van top tot teen, ze was zo enorm gelukkig, ze was zo enorm blij. Meerdere momenten werd ik tot bijna tranen geroerd en hoewel dit een behoorlijk duur grapje was, was het echt iedere cent waard. Haar zo te zien, dat maakte deze dag tot een dag met een GOUDEN randje! En wanneer je dan ’s avonds op de bank zit en je meisje van boven roept dat je echt een suuuuuper lieve mama bent, dan is mijn dag echt perfect geweest.

Build-a-Bear, waar de wens en droom van mijn meisje uitkwam.

Liefs Miertje

 

 

15 thoughts on “Build-a-Bear, hoe een droom uitkwam.

 1. Ook onze dochter is er heel erg blij mee. We hebben er voor haar eentje laten maken in Las Vegas toen we daar voor het werk waren. Zo jammer dat je geen kleding kunt bestellen hier in Nederland. Of heb jij nog tips? Vanuit USA is het $ 43 bezorgkosten…..

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig zo hetzelfde als mijn ervaring met mijn dochter behalve dat haat droom nog moet uitkomen. Wat is het dichtsbijzijnde adres??? Wij wonen in zwolle is er in utrecht of amsterdam nog een buikd a bear??? Wie weet waar ik mijn meisje hen kan brengen voor haar wens/ droom

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi! Bedankt voor je reactie. In NL is geen build a bear. Voor jou het dichtsbijzijnde is bij Dusseldorf dus dat is wel een stukje rijden. Maak je er meteen een gezellige shopdag van! Laat je me weten als je haar droom in vervulling hebt laten gaan? X

   Like

 3. Heel leuk! Op het activiteitencentrum willen volwassenen nu ook al zo’n beer laten maken! Jammer dat Intertoys dit niet heeft! Dan zijn ze zo uit de zorgen. Er zit er ook één in Oberhausen.

  Like

 4. Hoi hoi, wat een mooi verhaal. Sinds kort heeft mijn dochter hier ook over. Ik wist niets hiervanaf. Ik zou mijn dochter ook graag willen verrassen. Weet je toevallig of het ook in nederland is. Alvast bedankt voor je reactie😊

  Like

  • Hoi,

   Dank voor je reactie. Helaas is er geen in Nederland. Meest dichtbij is dan Aken of Düsseldorf.
   Misschien een leuke dagtrip van maken. Ik weet zeker dat je dochter enorm verrast zal zijn.

   Groetjes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s