Lein strikes back: ode aan Miertje

Lieve lieve Miertje,

Wat een Fisherman’s momentje vorige week! Sterk spul hoor dat blog van jou! Dank je wel voor je ontzettend lieve woorden. En dan is het nu tijd voor…..een ode aan jou.
Want wat een jaar heb jij gehad. Met mooie dingen maar ook hele verdrietige. Jouw papa is er niet meer. En dus maak je nu alles ‘de eerste keer zonder papa’ mee. En dat doet pijn, elke keer weer het gemis wat je voelt. Maar wat ben je dapper en samen met je man begeleiden jullie je kleine meisje zo goed. Ik heb enorm veel bewondering hoe je ondanks het verdriet toch elke keer positief bent en doorgaat.

Ook maakte je de keus om een nieuwe richting in te slaan met je werk. Daar heb je zo enorm veel zin in!bad-grandma Je koos voor jezelf door het O.M.A. project niet langer te doen. Wat ik mij kan voorstellen want die leeftijd heb je nog lang niet bereikt. Al weet ik dat het niks met oma’s, steunkousen of rollators te maken heeft. Voor de lezers: O.M.A. staat voor Omgaan Met Agressie. Geen agressieve oma’s die moeten leren hun handtas-mep-gedrag onder controle te krijgen maar iets met jongeren.
Ik wens je zo’n onwijs veel werkplezier in je nieuwe baan! Maar daar gaan we in januari natuurlijk alles van horen.

En dan verdien je nog een MegaMoederAward. Als Mega Miertje stond je op de barricade om te strijden voor het behoud van de lerares van jouw meisje. Je klom in de pen en schreef een brief aan minister Asscher over de flexwet, tot twee keer toe zelfs en dit ging zo ongeveer viraal. Je haalde zelfs de krant! Minister Schippers kreeg ook nog een episteltje van jouw hand (edit door Miertje: dit werd geschreven door haar man) in verband met Dure Dex (nee geen Durex en een betoog voor betere rubberplantages, maar Dexamfetamine, een medicijn voor ADHD). Zo deed je nog veel meer en daar verdien jij wel een lintje voor. Hoeveel mensen zijn er niet die zeggen ‘dit kan echt niet’ maar vervolgens niks doen. En jij typt tot de stoom uit je toetsenbord komt en laat je horen. Mega Miertje!afstand

Ik kan nu natuurlijk nog veel meer gaan noemen en vertellen maar eigenlijk komt het hier op neer: ik vind je een topwijf en het is een eer je vriendinnetje te mogen zijn. En hoewel er veeeeeel en veel en veeeeeeel te veel kilometers tussen ons in zitten….toch zijn we gelukkig via app, skype of telefoon altijd dichtbij. Maar ik ga toch eens een campagne ‘wat als we verhuizen naar Limburg’ houden hier in ons hutje op de hei. Stond er nou niet een huis naast jullie te koop? 😉

DIKKE MEGA KUS EN KNUFFEL
en veel liefs,
Lein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s