Wáárom googelt iemand op “te dik Lieve Lein”?

Lieve Miertje, of eigenlijk, Lieve Lezers,

Wat een eer dat jullie ons googelen! En ons wereldwijd volgen! Van Nederland tot Amerika, wij worden internationaal gelezen! Maar (met name) ik zit toch wel met een prangende vraag. Wáárom googelt iemand op ‘te dik Lieve Lein’. Oké, als iemand zou googelen op ‘strak gestroomlijnd Lieve Lein’ zou de verbazing wellicht nog iets groter zijn aangezien ik meer van de Bourgondische soort ben.

Het zou natuurlijk ook te maken kunnen hebben met het feit dat we net terug komen van een weekend Landallen. Hebben jullie dat nou ook dat dat op de een of andere manier altijd in het teken staat van ‘eten’? dieet1
En dan niet eten wat valt in de categorie chiazaad, bleekselderijstengels en rechtsdraaiende biologisch verantwoorde schapenyoghurt, nee gewoon Italiaans, Hollands, Oosters…en dan ook overdadig. Want ik heb de erfelijke eigenschap van mijn moeder geërfd dat wij denken dat er altijd te weinig is. Ook al staat de tafel overvol. En puilt de koelkast uit. En staan er nog een aantal kratten in de voorraadkast. Van uitgebreid ontbijten tot overvolle rijsttafel. O o o o als er maar genoeg is!! Moet je dus nagaan wat er gebeurt als we met de familie gaan Landallen. Een ding weet je zeker. Er ís in ieder geval genoeg. Én er gaat heel veel weer mee terug naar huis.

Wat ook nog zou kunnen is dat volgers op Snapchat en Instagram zien dat er geregeld de nodige caloriebommen voorbij komen. bigmac
Of dat ik groot fan ben van het boek ‘Guilty pleasures’ van Sabine Koning. Oh mensen mocht je nog een cadeautje zoeken…het is een aanrader. Hét recept van de Big Mac staat erin, en geloof me zelfgemaakt is deze zoveel lekkerder dan bij de McD. De chocolade fudgecake is overigens ook niet te weerstaan. Net als nog heel veel andere recepten.

Dit schrijvende begrijp ik enigszins waarom de bovengenoemde zoekterm is gebruikt. Maar ik kan met VOLLE overtuiging zeggen: ik ben niet té dik. Want tussen Landalweekenden en caloriebommen door knaag ik dus graag op bleekselderijstengels. Met een lekker kruidendipje. Van Griekse yoghurt. Wel de volle want dat waterige smaakloze gedoe, nee dank u. En sporten, dat doe ik ook. En laat de bakker nou op onze sportschool dagelijks heerlijke gebakjes bezorgen. Vruchtenvlaaitjes, aardbeienschelpen, citroentaart. Heel vitaminerijk dus.

Maar gezien de hele darmproblematiek zoals jullie eerder hebben gelezen ga ik binnenkort onder begeleiding van een diëtist op een eliminatiedieet.dieet2 Wat vind ik nou het ergste? Dat ik (tijdelijk) over zal moeten op soja, glutenvrije toestanden en geen verse jonge kazen meer op het menu zal zetten? Nee, het ergste vind ik: Geen ui én geen knoflook! Dat gebruik ik dus echt zo ongeveer elke dag! EN NU DAN!!!? Wat is een spaghetti bolognese zonder deze twee! Dat is als een cheeseburger zonder kaas! Als Ossobuco zonder vlees! Het kan wel, maar het is toch anders en verre van hetzelfde.

Dus lieve Lezers, binnenkort kan je ook googelen op ‘Minder Lieve Lein’. Want er zal vast wel een grammetje wegsmelten. En ach, al zoek je op ‘te dik Lieve Lein’…..wij vinden het een feestje dat jullie ons geneuzel lezen en daar willen we jullie héél erg voor bedanken!

Extra veel Liefs,
Extra veel Lein

3 thoughts on “Wáárom googelt iemand op “te dik Lieve Lein”?

  1. Pingback: Ode aan een bijzondere vrouw | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s