Gastvrijheid in Arnhem

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn moeder en zus een weekendje naar Arnhem geweest. Dit was ons verjaardagscadeautje en wat voor een! Ik neem jullie graag mee naar Arnhem en naar de geweldige Bed & Breakfast waar wij zijn geweest.

We vertrokken op zaterdagochtend en zelfs de reis was al een feestje op zich. Als wij met ons drietjes weg zijn is het altijd één dolle boel. Goed, we kwamen aan in Arnhem City, zochten naar een parkeerplekje en maakten ons klaar om heel Arnhem leeg te gaan kopen. Ik kende de stad niet, dus was benieuwd  wat het ons te bieden had. wp-1480627936392.jpgNou, qua shoppen zijn we behoorlijk aan onze trekken gekomen, want de eerste dag kwamen we al met veel tassen aan bij de B&B. Tijdens het shoppen kregen we natuurlijk trek, winkelen maakt nu eenmaal hongerig, dus gingen we op zoek naar een eettentje. Deze waren er genoeg, maar allemaal vol. Echt waar, één voor één waar we binnenkwamen was het stampensvol en konden we weer verder.Wat dachten we ook? Op een zaterdag én het weekend voor Sinterklaas. Vele kilometers en lunchrooms verder kwamen we uiteindelijk bij Stan & Co, een drukke,grote, industrieel uitziende brasserie.Eer was nog één plekje, dus hongerig als we inmiddels waren (en dan word ik me toch een potje chagrijnig) ploften we neer. Het duurde ook erg lang voordat we ons eten en drinken kregen, maar wat heb ik genoten van mijn broodje rendang. Zalig. Even gauw een foto naar mijn thuisfront om manlief even de ogen uit te steken.

Na het lunchen, restten ons nog wat winkels plunderen en moe maar voldaan vertrokken we richting de B&B Inn de Oase die ik op internet had gevonden. Op de foto’s zag het er allemaal enorm gezellig uit en het feit dat de gastheer op vrijdag nog enkele tips mailde, maakten ons des te nieuwsgieriger. wp-1480627912722.jpgWe kwamen aan in een straat met allemaal dure woningen, tussen de bomen, schitterend, en daartussen lag een prachtig huis met een aanbouw waar wij zouden verblijven. De hele entourage was bij binnenkomst in de serre al erg sfeervol. Kaarsjes, lichtjes en mooie decoraties, in één woord geweldig. De gastheer Taco heette ons op een zeer hartelijk manier welkom waardoor je meteen het gevoel hebt dat je thuis bent. We kregen de sleutel en gingen de kamer in. Ik heb best al in wat hotels en dergelijke gelogeerd, maar dit, echt ik was verbaasd. Wát een gezelligheid en knusheid. Van alle gemakken voorzien, je kon thee en koffie zetten (daar kom ik zo op terug), bedden lagen lekker en er lagen chocolaatjes…tja alleen dat al, dan ben je om hè?20161126_173308_001 Om even terug te komen op de koffie, een heuse Nespresso, na een dag hard winkelen hadden we wel behoefte aan een kopje koffie, maar wat ik ook probeerde, ik kreeg dat apparaat niet aan de praat. Met enige gêne belde ik aan bij Taco met de vraag of hij ons kon helpen. Hij gniffelde al even en snel kwam ik erachter waarom. Het apparaat had namelijk ook een aan/ uit knopje. Uhm tja. Taco stelde me gerust met het feit dat hij zelfs met het apparaat was teruggegaan naar de winkel omdat hij het niet deed. Taco bleek het knopje ook niet gevonden te hebben. Ik hoop nog steeds oprecht dat hij dit verhaal niet verzonnen heeft alleen om mij gerust te stellen ;).

Na de koffie en even gerust te hebben gingen we eten bij Donatello’s waar we lekker hebben gegeten. Redelijk op tijd lagen we weer in bedje om de dag erna verrast te worden door een ongelooflijk ontbijt. De tafel was schitterend gedekt. Het servies was kneuterig, maar daardoor zo leuk. En over de tafel lagen pepernoten verstrooid, de Sint vond onze schoenen immers niet, dus had hij de tafel gebruikt. Het ontbijt was ook vrij uitgebreid, kaas, heerlijke ham, jam, yoghurt, hagelslag, koffie, thee, jus, verschillende broodjes en vers fruit. Wat wil een mens nog meer? Helaas kwam aan deze logeerpartij een einde, maar ik weet zeker dat we daar snel weer naar toe gaan.wp-1480629059101.jpg

Taco had ons de tip gegeven om naar de Trotsmarkt te gaan bij Kasteel Rosendael. Dat gingen we dan ook doen. Voor het kasteel stonden enkele kraampjes met eten, drinken en leuke hebbedingetjes. Best leuk om even over heen te lopen. Helaas was de kasteeltuin niet toegankelijk, dus dat is nog een goede om volgende keer mee te nemen. Hierna vertrokken we weer naar de stad, waar we toch nog een en ander kochten, een late lunch namen en rond 17 uur weer richting het zuiden vertrokken.

Bepakt en bezakt kwamen we weer thuis aan van een ontzettend gezellig en leuk weekendje. Ik vond Arnhem een erg leuke stad, waar je prettig kan winkelen. Hier, en dan ook in dezelfde B&B komen we zeker weer eens terug!

Liefs Miertje

P.s. Dit is geen gesponsord blog 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s