Ik ben een tante. Een hele trotse zelfs!

Lieve Lein,

Wat heb ik moeten gniffelen bij jouw verhaal over de gynaecoloog. En wat moet die vriendin van je gedacht hebben? Zou ze nog steeds een trauma hebben?

Je schreef dat je heerlijk ging suikertanteren (nieuwe woord voor de Dikke van Dale) en vroeg of ik ook tante ben en hoe ik dat vind. Heb je even, want hier kan ik uitgebreid op antwoorden. In 2005 vertelde mijn zus dat ze zwanger was, ik was in extase, zo blij, zo happy en wat duurde het lang voordat de kleine eindelijk geboren zou worden. In september zou de kleine komen en mijn zus was geloof ik al overtijd toen ik voor een nachtje naar mijn tante in Tilburg ging. Ik zei nog “ik hoop dat het niet vandaag gaat gebeuren….het zou toch niet.” Je raadt het al, we waren ’s avonds in de stad en ineens ging mijn telefoon. Mijn zus. Om te vertellen dat ik tante was geworden van een meisje, Lynn. Ik geloof dat ik ben gaan stuiteren en het liefste aan iedereen die ik zag wilde vertellen dat ik tante was geworden. We zijn terug gegaan naar het huis van mijn tante en samen met haar ben ik terug naar Limburg gereden.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mijn tante heb ik bij mijn moeder afgezet (voor zover ik me kan herinneren) en ik ben meteen doorgereden naar het ziekenhuis waar mijn zus lag. Ik weet nog dat ik de kamer binnenkwam en meteen naar mijn zus liep (of rende, dat kan ook nog). Ik knuffelde haar en moest huilen. Ik was zo blij en zo ongelooflijk trots. Toen pas zag ik Lynn, een prachtig meisje met een mooie bos donkere haartjes. Nóg trotser voelde ik mij ineens en dat gevoel is nooit weggegaan. De eerste weken/ maanden was ik niet weg te slaan bij mijn zus en mijn nichtje. En iedere keer vond ik het nodig om cadeautjes mee te nemen. Ik heb me wel eens afgevraagd of mijn zus niet gek werd van me, want ieder vrij gaatje dat ik had was ik daar, de trotse tante aan het uithangen. Flesje geven, knuffelen, alles vond ik geweldig. Inmiddels is mijn nichtje alweer 11 jaar en bezig om een heerlijke puber te worden (of te zijn). Ze is een prachtige meid en nog steeds ben ik trots dat ik haar tante ben. Sinds vorig jaar ga ik met haar verjaardag naar de bioscoop en een hapje eten. Zó leuk om samen zoiets te doen! Mijn zus heeft trouwens ook nog een prachtige zoon gekregen waar ik natuurlijk ook enorm trots op ben.

Ik mag mezelf ook nog tante noemen van 6 andere kinderen. De zus van mijn man heeft twee kinderen, zij zijn al wat ouder, 16 en 18.tante Vanaf het moment dat ik ze zag, op de bruiloft van mijn man en mij, was ik verliefd op ze. Wat een ongelooflijke geweldige kinderen zijn dat. Ondanks dat het puberende kinderen zijn, vinden ze het leuk om bij hun oom en tante te logeren. Menig logeerpartij hebben ze hier al gehad en menige zak chips en flessen cola hebben ze naar binnen gewerkt.

De broer van mijn man (en zijn vrouw natuurlijk) hebben 4 kinderen waar ik ook een trotse tante van ben. Ze hadden al een zoon en een dochter toen  één jaar nadat ons meisje was geboren (bijna op dezelfde dag)  de tweeling D en N werden geboren (waar ik trouwens de namen van had geraden, whaha).Wij werden gevraagd of we peetoom en peettante wilden worden en natuurlijk hoefden we daar niet over na te denken. De jongens hebben zelfs onze namen in hun doopnamen, wauw wat gaaf! De jongens waren te vroeg geboren wat erg spannend was, maar Lein wat waren ze klein en wat waren ze mooi. En wat leken ze op elkaar. Nog steeds trouwens. Met heel veel moeite kan ik ze uit elkaar houden. Soms zeg ik gewoon een naam en dan wacht ik even af wie er reageert om te weten wie wie is. Ik denk dat ze menig persoon nog goed voor de gek kunnen houden.

Je leest het, als tante van 8 geweldige kinderen ben ik gezegend. Alle 8 zo anders en alle 8 zijn het prachtige, leuke kinderen! Ik zou nog zoveel willen en kunnen schrijven over hoe het verder nog is als tante en wat ik allemaal met ze heb gedaan en hoe ze alle 8 zijn, maar dan ben ik denk ik 6 a4’tjes verder en dat bespaar ik je maar 😉

Lein, ik ga alvast mijn tas inpakken voor mijn weekendje weg met mijn zus en moeder. Heb jij nog leuke plannen voor het weekend?

Liefs Miertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s