Griezelen met Halloween in de GaiaZOO. Let op: lezen op eigen risico!

Halloween, een feestje uit voornamelijk Amerika wat langzaam overwaait naar Europa. Niet alles vind ik leuk wat uit Amerika komt aanwaaien, maar Halloween wel. wp-1477237185208.jpgOnze voordeur hebben we al in het thema versierd, met een heuse pompoen, masker en spinnenwebben.
Ah vandaar dat we de laatste tijd zo weinig post hebben gekregen, de postbode durft vast niet aan de deur te komen.

In verschillende parken worden er in Nederland Halloween-avonden georganiseerd. Spooktochten in het donker met allemaal griezelige  wezens. Zo ook in de GaiaZoo en toen de vriendin van mijn vader voorstelde om te gaan griezelen, hoefde ik geen minuut na te denken, dít wilde ik uiteraard wel gaan doen.

Gisteren was het zo ver, met drie stoere vrouwen gingen we naar de GaiaZoo. Er waren namelijk een aantal extreem gevaarlijke creaturen ontsnapt uit hun zwaar bewaakte laboratorium. Zo goed als alle bewakers waren omgekomen, de overigen waren gemuteerd. Zij zwierven nu out of control door het park en GaiaZoo had de noodsituatie afgekondigd. wp-1477217061067.jpgDat klonk als een spannend verhaal en met enigszins kriebeltjes in mijn buik liepen we het donkere park in. In het begin kon je kiezen uit twee paden, de ene mét zombies en de andere zonder. Uiteraard kozen we de kant met de zombies, want daarvoor waren we immers daar. Na enkele seconden kwamen we de eerste zombies tegen. Prachtig  geschminkt zagen ze er uit, maar bang waren we nog niet. Bij het pleintje aangekomen konden we kiezen uit een aantal verschillende zones; The Dome (12+), The Valley (14+), The Dungeon (16+) en The Woods (16+). We besloten als eerste naar The Woods te gaan. Bij iedere zone stonden hekken waarbij je moest wachten om door te mogen. Dit om ervoor te zorgen dat je niet in een hele meute in de zone terecht kwam.wp-1477216856858.jpg wp-1477217127112.jpgHet is namelijk niet echt spannend als je bij het groepje voor je al ziet welke zombies er op je af komen en dat er iemand achter een auto vandaag springt. Helaas was dit bij de eerste keer Woods wel het geval, het was nog niet pikkedonker en zagen voor ons al van alles gebeuren. De acteurs zagen er geweldig uit en zaten super in hun rol, maar geschrokken of bang waren we nog niet. Dit moest een 16+ zone zijn, maar dat viel dus tegen. Hopende op wat meer spanning liepen we verder.

We gingen naar The Dome, waar normaal gesproken een overdekte speeltuin was. Wederom in de rij en door de muziek en harde sirenes werd de spanning opgebouwd.wp-1477217028743.jpg Dit was maar een 12+ zone, dus het zou wel meevallen. Voor ons stonden twee jonge meisjes die hadden gevraagd of ze samen met ons mochten gaan, zij vonden het blijkbaar een beetje spannend. Wij waren aan de beurt en liepen een tent in, je kon nauwelijks zien of iets poppen waren of echte mensen. Met een beetje spanning liepen we dus langs iedere pop…of acteur? En net wanneer je het niet verwacht springt er ergens een zombie vandaan en schrik je je kapot. De twee meisjes hadden zich inmiddels aan ons vastgeklampt en lieten ons tot het einde niet meer los. The Dome zou geschikt zijn voor 12+, maar wij vonden deze een stuk enger dan The Woods.

We hadden dorst gekregen van de spanning, dus gingen we even gezellig wat drinken om vervolgens te gaan kijken naar een ongelooflijk waardeloze live act.wp-1477216886349.jpg Dit sloeg echt helemaal nergens op. Ons restten nog twee zones, dus gauw door naar The Dungeon. Dat klinkt natuurlijk al lekker eng. Ik kan je zeggen, hij wás eng. Potverdorie wat ben ik geschrokken. Je kwam in smalle gangetjes waar het mistig was én donker. Je wist niet waar je heen moest en je weet vooral niet wat je kunt verwachten. Op een gegeven moment loop je door kussens heen die aan beide kanten tegen je aan duwen. Ieder moment denk je dat je aan je enkels gegrepen wordt. Deze zone was dus echt een groot succes, want zeg nou zelf, je gaat er toch naar toe voor de spanning.

Vervolgens gingen we naar The Valley, deze was ook erg leuk, maar er was één ding waar ik nog het meeste van schrok.wp-1477242430786.jpg *Waarschuwing*, indien je enorm van paarden houdt moet je de komende zinnen niet lezen. We kwamen langs de wasbeertjes, je weet wel van die schattige, pluizige beertjes met een enorm lief koppie. Iemand voor ons zei:”hé kijk een paardenhoofd.” Ik kreeg meteen The Godfather flashbacks en ging er van uit dat daar een nep paardenhoofd lag. Helaas, dit was niet het geval. Op het terrein lagen twee paardenhoofden waar de wasbeertjes van aan het smikkelen waren. Wasbeertjes lieve mensen….ik zal ze nooit meer met dezelfde ogen bekijken. *Einde waarschuwing*.

We hebben The Woods nog een keer gedaan en deze keer was hij wél spannend. Ook al wisten we al wat er ging komen. De zombies deden het zo goed dat er enkele momenten waren waarop we enorm schrokken. Dit resulteerde bij mij in de slappe lach. Heerlijk.

We hadden alle zones gehad en eigenlijk vond ik de meeste zones wel voor 16+. Ik zag echter ook kleine kinderen die de zones ingingen en eerlijk, daar snapte ik niets van.wp-1477217093399.jpg Ik weet zeker dat als ik mijn meisje had meegenomen zij minstens 3 weken niet zou slapen. De zombies zien er levensecht (nou ja doodecht) uit en de versieringen zijn ook best eng. Ik vind dat de GaiaZoo dit leuk heeft opgezet en we hebben een heerlijke, griezelige avond gehad. Komend weekend is het weer, dus als je nog niets op de planning hebt raad ik het zeker aan. En volgend jaar…dan wil ik weer gaan griezelen.

Happy Halloween!

Liefs Miertje

2 thoughts on “Griezelen met Halloween in de GaiaZOO. Let op: lezen op eigen risico!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s