Miertje en en koken, gaat dat wel samen?

Lieve Lein,

Als ik alleen al lees wat jij allemaal in de vakantie hebt gedaan word ik al moe. Road-trippen, heel veel pannenkoeken maken en eten en musea bezoeken. Vooral van dat laatste word ik moe. Ik kan me trouwens niet herinneren wanneer ik voor het laatst in een museum ben geweest. Maar stel hè Lein, ik wil echt eens naar een museum met mijn meisje, waar moet ik dan echt naar toe?

Op het einde van je brief stel je me een vraag, Lein, en wat voor vraag? Wat mijn favoriete-mislukt-nooit-recept is? We kennen elkaar nu al bijna één jaar (wat overigens een reden voor een feestje is) en dan moet het toch duidelijk zijn dat ik alles behalve een keukenprinses, kookwonder of receptendiva ben.

Laat ik voorop stellen dat als het er op aan komt ik mijn man en dochter nooit zal laten verhongeren, maar eerlijk is eerlijk, mijn man kookt de meeste dagen in de week. 1224-1006435-knorr_wereldgerechten_quesadillasIk vind er namelijk geen bal aan. En wanneer ik kook dan kook ik lekker veilig met de pakjes van Knorr, Maggi en Honig (nopes dit blog is gelukkig níet gesponsord, anders moest ik nog koken ook). Ik mag wel eerlijk zeggen dat mijn lasagne (met beetje hulp van een pakje) altijd enorm goed smaakt. Ik gooi er dan wel mijn eigen (uit potje én uit tuin) kruiden bij en uiteraard veel groenten.12373241_1690498964527507_7987059386828406963_n Ah, trouwens heb ik sinds kort wel de quiche ontdekt. Nu hoor ik je denken dat een quiche echt een van de makkelijkste recepten is, maar Lein zelfs die kan ik laten mislukken. Wat ik overigens wel echt lekker kan maken is courgettesoep. Ongeveer 2 jaar geleden maakte ik deze voor de eerste keer en het was volgens mijn dochter echt verrukkelijk! Daarvoor had ik trouwens nog nooit soep gemaakt, nee nog nooit.

Als grap kreeg ik ooit een ovenwant van een vriendin, als plagerij, omdat ik zo’n ongelooflijke keukenprinses ben. Ik wacht nog steeds op de andere ovenwant, zodat ik mijn klauwen echt niet verbrand wanneer ik er een kant-en-klare magnetronmaaltijd uit haal.

Zoals ik al schreef kookt mijn man de meeste keren en ook wanneer we eters hebben dan is hij degene die in de keuken staat. Ik vind dat hij wél een favoriet-kan-niet-mislukken-recept heeft. wp-1476984657893.jpgNamelijk Indisch eten; rendang, paniki, sajoer boontjes en ga zo maar door. Dit is ook echt mijn lievelingsgerecht. Ik mag hier dan wel even bij vermelden dat als we dit uitgebreid eten, ik de hete eitjes (telor boemboe bali) maak. Die neem ik voor mijn rekening omdat ik nu eenmaal goed met eieren ben. 20161020_193243.jpgPittig eten vind ik sowieso erg lekker, maar er was een tijd dat ik dit absoluut niet kon eten zonder dat ik meteen naar de wc moest rennen. Ooit heb ik van een dokter te horen gekregen dat ik het Prikkelbaar Darm Syndroom heb. In die tijd had ik er heel veel last. Wanneer ik ging uiteten in een restaurant en het eten was maar een beetje pittig, kon ik ter plaatse naar de wc rennen. Erg leuk als je denkt dat het restaurant mee kan genieten :P. Tegenwoordig heb ik er veel minder last van en daar ben ik zoals je kan begrijpen, erg blij mee!

Kun jij wel alles eten wat je wilt of moet jij rekening houden met wat je maakt?

Tot volgende week.
Liefs Miertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s