Een onverwachts weekend in Gent

Het is vrijdagavond en ik zit zoals gewoonlijk heerlijk op de bank met mijn dekentje over me heen, televisie te kijken. Ondertussen app ik met mijn moeder die samen met mijn vader (stiefvader om verwarring te voorkomen ;)) een weekendje in Gent verblijft. Ze had al eerder gevraagd of ik op zaterdag een dagje op een neer wilde komen, maar omdat mijn man niet kon en ik niet zelf op een neer wilde rijden heb ik dit leuke aanbod afgeslagen.20161018_201505.jpg Voor de grap zeg ik dat mijn vader dan maar een kamer moet boeken, zodat ik niet op één dag op en neer hoef te rijden. Voor ik het weet hoor ik dat mijn vader naar de receptie is gelopen om te vragen of er een kamer vrij is. En die is vrij, ik kan komen. Op dat moment slaat de twijfel toe want dat zou betekenen dat ik 2 uur door België moet rijden, zonder mijn man en over de ring van Antwerpen. Even voor de duidelijkheid, ik vind rijden totaal niet leuk. Ik vind rijden in een vreemd land en door drukke onbekende steden eng. Jazeker, dat vind ik eng, ik durf het gewoon te zeggen. En toch overwint mijn impulsiviteit het van de angst en besluit ik dat ik samen met mijn meisje een weekendje naar Gent ga.

De reis gaat onverwachts goed, de TomTom leidt mij prima langs Antwerpen, zonder dat ik me ook maar één keer verrijdt. Dan kom ik Gent binnen en mijn meisje kletst gezellig terwijl ik nerveus kijk waar ik naar toe moet en vooral op welke baan ik moet rijden. Maar het lukt! wp-1476813965861.jpgMijn ouders staan me bij de parkeergarage van het hotel op te wachten en zelfs mijn auto krijg ik in de veel te kleine parkeerplekken gepropt (zonder mijn of een andere auto te beschadigen). We checken ons in (onder de naam “dochter van kamer 234”) en we gaan de kamer inspecteren. Normaal gesproken zit ik in goedkope hotels, maar nu zaten we in een NH Hotel. De kamer is twee keer zo groot als ik “gewend’ ben en in het bed kun je met 5 mensen liggen. Het gezicht van mijn meisje spreekt boekdelen, ze vindt het allemaal geweldig en lacht van oor tot oor, onbetaalbaar.

Door onze reis en het feit dat het al 14 uur is hebben we honger gekregen en gaan we eerst lunchen om vervolgens te gaan shoppen.wp-1476813966398.jpg Ik zie allemaal mensen met Primark-tassen lopen en we besluiten daar even een kijkje te nemen. Hemeltje lief, op een zaterdag in die winkel is echt niet te doen. Wát een kippenhok zeg. Ik loop snel even met meisje naar de meidenafdeling, we scoren een té leuke Stampertjepyjama en zijn als de wiedeweerga weer weg uit deze warme, vreselijke tent.

Lopend door deze stad kijk ik mijn ogen alleen maar uit. Ik was er al eens eerder geweest, maar nu nam ik goed de tijd om alles in me op te nemen. 20161018_200748.jpgOveral waar je kijkt zijn schitterende gebouwen, je bevindt je bijna in de Middeleeuwen. Met als kers op de taart het schitterende kasteel Gravensteen. Wat een ongelooflijk mooi, imposant gebouw is dat. Tussen deze gebouwen door vind je verschillende winkels, van leuke boetiekjes tot de gewone winkels die we in Nederland ook hebben.

Nadat we gewinkeld en wat gedronken hebben (in St Jorishof, een middeleeuws uitziend café) besluiten we terug te gaan naar het hotel. Even opfrissen voordat we zouden gaan uiteten. Meisje had bij binnenkomst van de hotelkamer al geschoten dat er een bad stond en aangezien we dat thuis niet hebben wilde zij (en ik) daar uiteraard heel graag gebruik van maken.

Dus hoppa, lekker badderen, een waterballet maken en schoon en fris om te gaan uiteten. We vonden een Italiaan, Di Massimo, aan het water en besloten daar eens lekker te gaan eten. Buiten het feit dat we bij een deur zaten en het de hele avond koud was, duurde het ook nog eens een uur voordat we ons voorgerecht hadden. Het eten was lekker, maar omdat het zo lang duurde en het al laat was én we de hele dag hadden gelopen, was meisje erg moe geworden dus waren we blij toen we weer in ons bedje lagen. Een kingsize bed wat voor meisje niet betekent dat we alle ruimte hadden, nee hoor, ze besloot gewoon helemaal tegen me aan te liggen zodat ik op het randje van het bed lag. Alles voor de kleine hè ;).

Uitgerust en wel gingen we ontbijten. Nu moet je weten dat ik het ontbijt altijd een van de leukste dingen vind aan logeren in een hotel. Ik verheugde me hier dan ook enorm op en dat verheugen was niet voor niets. Wát een uitgebreid en zalig ontbijt was het zeg. Allerlei broodjes, yoghurt, veel beleg, worstjes, spek, vers fruit en ga zo maar door. Ook dat was weer heerlijk genieten.

Na het ontbijt gingen we de stad weer in. De winkels waren helaas dicht , maar er was wel een boekenmarkt langs het water. Altijd leuk voor een boekenverslaafde zoals ik. En wat doe je nog meer in een stad waar allemaal schitterende grachten zijn? Juist, met een bootje de rest van de stad verkennen.

Je ziet op deze manier namelijk plekken van de stad die je normaal niet zou zien, echt een aanrader. We sloten de dag af met een late lunch (bij Ellis Gourmet Burger) en keken terug op een heerlijk, ontspannen weekend met een gouden randje. Mam, pap, bedankt!

Wil je graag een weekendje weg en weet je niet waar je naar toe wilt, dan raad ik Gent absoluut aan. Het is een schitterende stad met een betoverende cultuur én ook de shopaholics kunnen in deze stad  hun hart ophalen.

Liefs Miertje

 

 

6 thoughts on “Een onverwachts weekend in Gent

  1. Wat super lief van je ouders dat ze je zomaar ineens naar Gent vroegen. Ik ben stiekem een beetje verliefd op de stad. Ben er in 2012 met school geweest (ook in Antwerpen), maar vond Gent zó leuk! Dankjewel voor dit stukje met foto’s waardoor ik dat moment weer even kon herbeleven

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s