Dé ideale man (een blog met een knipoog)

Ooit heb je vast wel eens gedroomd over hoe jouw ideale man eruit zou moeten zien? Heeft hij de ogen van Brad Pitt, het 3 dagen baardje van George Clooney, de stem van Justin Bieber, het lijf van Cristiano Ronaldo of de dancemoves van Humberto Tan?

Vroeger had ik ook een beeld van die ideale man. Zo was ik toen ik 16 was (en dat is al een eeuw of twee geleden) fan van Brad Pitt. legends-of-the-fall-legends-of-the-fall-18914296-852-480Mijn hele kamer hing vol met posters en mijn agenda was volgeplakt. Geen enkele film waarin hij speelde sloeg ik over. Op het moment dat er vriendjes naar mijn slaapkamer konden komen, heb ik deze posters maar met pijn in mijn hart weggedaan. (Hij is trouwens weer vrijgezel dames, maar dat terzijde)

Het beeld wat ik had van hoe de ideale man eruit hoorde te zien of hoorde te zijn is met de jaren veranderd. aanzoekBij het verslijten van enkele vriendjes, versleten ook verschillende “ eisen” en werd mij steeds duidelijker waar het daadwerkelijk om gaat. En eerlijk is eerlijk; dé ideale man bestaat alleen in van die zoetsappige films waar de man op het laatst doordrenkt door de regen aan komt rennen op een vliegveld, de douane omzeilt (waar kan dat nog?) en de cockpit in rent (ook dit is niet mogelijk) om je via de intercom een huwelijksaanzoek te doen.

Heb ik dan dé ideale man gevonden? Ja, want voor mij is mijn man absoluut de ideale man. Natuurlijk zijn er dingen waaraan ik me wel eens stoor, maar maakt dat iemand minder ideaal? Minder leuk? Zeker niet! Ik mag ik mijn handjes knijpen hoor.
Ten eerste is mijn man een erg knappe man, hij heeft mooi donker haar en schitterende ogen. Ook de rest mag er allemaal zijn.
Mijn man is trouwens geen typische alfa-brulaap-man.11841107-gorilla-zilverrug-gorilla-kijken-naar-de-camera Zo drinkt hij geen bier (en dat is wel zo fijn want je laat enorme stinkscheten van bier) en kijkt mijn man geen voetbal. Wanneer een EK of WK is ben ik degene die zich in een Bavariajurkje propt (dit zou mijn man ook niet echt goed staan) en juichend op de bank sta wanneer we scoren (dit komt dus niet zo heel vaak voor). Mijn man hoeft ook niet op zondagmiddag Formule 1 te kijken, want ook auto’s interesseert hem helemaal niets. De zondag wordt dus ook niet besteed aan het wassen en pimpen van zijn bolide.

Ik heb zelfs een man die beter de knopjes van de wasmachine weet te bedienen dan ik en een eigen methode heeft ontwikkeld om de was op te hangen.5752641_klusjesman-wasmachine-keuken-man-werk Hij is drie middagen thuis bij onze dochter en is geen vader die ik ooit heb moeten zeggen hoe hij een flesje moest maken (dit kon hij eerder en beter dan ik) of hoe hij een luier om moest doen.

Als je man wel bier drinkt, van auto’s houdt en op zondagmorgen langs het voetbalveld staat te juichen in zijn Bavariajurkje, quoteniet de knopjes van de wasmachine kan bedienen en geen benul heeft wat de voor , – en achterkant van een luier is, is hij dan minder ideaal? Nee, natuurlijk niet! Voor mij misschien wel, maar voor iemand anders kan dat juist de ideale man zijn. En dat is natuurlijk het leuke: zo is iedere man voor iemand wel de ideale man.

Liefs Miertje

Heb jij jouw ideale man/ vrouw gevonden en wat maakt hem/haar tot ideaal?

One thought on “Dé ideale man (een blog met een knipoog)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s