Waarom Gelukkig Genieten even afwezig was.

Lieve Lein,

Wat is het alweer lang geleden dat we schreven voor Gelukkig Genieten. Eerst heb ik heerlijk genoten van onze welverdiende vakantie in Frankrijk, om vervolgens keihard terug te worden geslingerd in de harde realiteit.wp-1475827601745.jpg Na onze vakantie hoorde ik dat mijn vader had besloten om niet meer ziek te willen zijn. Mijn vader had kanker en zou niet meer beter worden. Hij lag al een hele lange tijd alleen nog maar in bed en zelfs voor zijn chemo’s moest hij vervoerd worden in een ambulance, waar ik samen met hem wel eens een ritje heb mogen maken.

Je kunt je voorstellen dat ik het de weken voordat ik wist dat hij zou overlijden erg zwaar had. Wetend dat je afscheid moet nemen is zwaar en onwerkelijk. Voor mijn vader was ik blij, want hij zou eindelijk zijn rust krijgen. Maar zelf, liep ik die weken met een zware steen in mijn maag.wp-1475827907187.jpg Ondanks deze pijn heb ik wel nog heerlijke momenten gehad met mijn vader, we hebben gekletst, muziek geluisterd, veel gelachen en geknuffeld. Het zou voor iedereen eigenlijk zo moeten zijn, dat je op die manier afscheid kunt nemen van iemand. En wat ben ik dankbaar dat het in Nederland mogelijk is dat als je zo ziek bent en niet meer beter wordt, je kan kiezen dat je dan ook mag gaan.

Ik ben aanwezig geweest bij zijn overlijden, dit is zo persoonlijk dat ik daar niet meer over wil en kan vertellen.20161007_100754.jpgZijn afscheid had hij zelf ook geregeld samen met zijn partner en zijn uitvaart is dan ook een enorm persoonlijke, mooie uitvaart geweest. Ik heb een brief voorgelezen die ik hem zelf ook had voorgelezen en ik had een gedichtje gemaakt. Mijn vader hield enorm van vlinders en mijn man (en ik een beetje) hebben origami vlinders gevouwen die bij de uitvaart door de mensen rond de kist werden gelegd. Dat was schitterend, hij lag daar tussen zijn vlinders.

Lein, het is verdrietig en zwaar, maar de wetenschap dat mijn vader geen pijn meer heeft, rust heeft en geen lange lijdensweg meer hoeft te hebben geeft me rust. Natuurlijk blijft het verdriet, maar vooral de herinneringen maken mij enorm blij en daar kijk ik met veel liefde naar terug.

En hoe vaak heb ik niet tegen mijn man gezegd hoe lief de mensen zijn. wp-1475827848804.jpgIk heb zoveel lieve berichtjes, kaartjes, woorden en zelfs cadeautjes gekregen. Zo bijzonder hoe iedereen meeleeft en hoeveel steun ik heb gekregen en nog steeds krijg. Van een heel lief persoon heb ik zakdoekjes met vlinders gekregen om mijn tranen te drogen en daar heb ik tijdens de uitvaart dankbaar gebruik van gemaakt ;).

Vandaag geen duoblog, maar een monoblog ;). Volgende week gaan we samen weer verder met duobloggen en gaan we vooral kijken naar waar we tijdens de vakantie zo van hebben mogen Genieten. Want Genieten, daar gaat het om in het leven!

Liefs Miertje

wp-1475827622298.jpg

7 thoughts on “Waarom Gelukkig Genieten even afwezig was.

  1. Pingback: Frankrijk, het was weer geweldig! | koetjeskalfjesenmeer

  2. Pingback: Een maand later, hoe gaat het nu? | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s