30 day blog challenge

Sinds ik zelf blog, nog niet zo heel lang, lees ik uiteraard ook veel blogs van anderen. Heerlijk om even in de wereld van een ander te kijken en mee te leven met de dagelijkse beslommeringen, ideeën en gedachtes van anderen. Mijn nieuwsgierig ik vind dat namelijk enorm leuk. Soms zie je dan ook iets verschijnen wat ook heel leuk is voor je eigen blog en één van die dingen is de #30dayblogchallengeNL van Hare Maristeit. Vooral in de komkommertijd zoals Maris stelt is dit erg leuk om te doen. 30 onderwerpen waar je over kan gaan bloggen, gewone leuke, ontspannende, grappige onderwerpen. En wat ik er vooral fijn aan vind, er zijn géén spelregels. Wil je maar 15 onderwerpen doen verspreid over 6 jaar, dan doe je dat gewoon. Geen druk, gewoon lekker bloggen waar je zin in hebt.

30-Day-Blog-Challenge-NL-1-768x768

Mijn eerste challenge wordt: Mijn eerste baantje!

Mijn eerste baantje had ik al vrij vroeg, want geld was natuurlijk best handig als opgroeiend pubermeisje. Nu was ik niet zo van de make-up en andersoortig meisjesachtige dingen, maar het geld wat ik had maakte ik altijd vrij snel op. reclamefolders2Een vriendinnetje van mij had een folderwijk en zij opperde het idee om dit samen te gaan doen. Op zaterdag (geloof ik) ging ik naar haar huis toe en gingen we de folders vouwen. tegenwoordig is het allemaal geseald en scheelt dit ongelooflijk veel werk. We deden er lang over om de folders te vouwen, maar het was wél gezellig. Daarna gingen we hup op de fiets met de zwaarbeladen tassen, onderweg naar “onze” wijk. De eerste keren was het even zoeken, maar al snel kregen we er routine in. We wisten waar de keffertjes zaten en welke huizen we mochten overslaan. De rolverdeling werd ook duidelijk en zo werden het altijd leuke uurtjes. Het spannende was dat ik een “ex-vriendje” in één van die straten woonde en als echt pubermeisje rende ik het liefst zo snel mogelijk door die straat heen om gênante situaties te voorkomen. Want stel je toch eens voor dat ik hem tegen zou komen?! Al met al hebben we dit een paar maanden (geloof ik) gedaan en heb ik het altijd best leuk gevonden (behalve natuurlijk als het regende).

Een ander bijbaantje wat ik ook al had toen ik 14 was, was in de bloemenwinkel van mijn tante. Zij kweekten zelf bloemen en verkochten deze in een winkeltje aan huis. chrysantenOp zaterdag werkte ik daar de hele dag. In het begin stond ik de bloemen te binden, in knipte, bond ze samen en maakte ze vast. Ik deed dit altijd alleen, maar ondanks ik vele uren alleen in een ruimte doorbracht (met natuurlijk genoeg pauze en gezelschap van mijn tante) heb ik dat nooit erg gevonden. Ik had de top 50 altijd lekker hard staan en terwijl ik vieze vingers kreeg van de bloemen, zong ik er op los (sorry daarvoor nog tante). Op een gegeven moment mocht ik ook in de winkel staan. Oeh man wat vond ik dát spannend. Ik weet nog dat ik de bloemen mooi moest inpakken, maar dat dit totaal niet lukte.call-center-1015274_1280 Hier was de klant niet heel erg blij mee, maar met en met leerde ik dat ook. Ook kwam op een dag de populaire economieleraar van school een bloemetje halen. Stond ik daar met een rood hoofd een bosje chrysanten in te pakken, leuk joh! Dit werk heb ik best een tijdje gedaan. expoDaarna heb ik nog bij Pro-Info gewerkt, aan de telefoon onderzoeken afnemen bij mensen. vrij saai werk, maar dit verdiende ongelooflijk goed! Na Pro-Info heb ik nog enkele jaren bij Expo gewerkt (je weet wel dat leuke cadeauwinkeltje) tot ik was afgestudeerd en mijn eerste echte baan kreeg.

Ga jij ook meedoen aan de #30dayblogchallenge? Ik lees het natuurlijk heel erg graag. Vermeld je er dan wel bij dat dit super idee van Hare Maristeit is?

Liefs Miertje

 

2 thoughts on “30 day blog challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s