We hebben de krant gehaald!

De laatste weken heb ik iedereen “lastiggevallen” met de actie die ik samen met andere vaders en moeder voerde. Deze actie ging, voor het geval jullie het vergeten zijn, over de flexwet. Dankzij deze ‘geweldige’ flexwet hebben veel kinderen de laatste weken van het schooljaar een nieuwe juf of meester, omdat de oude de laan werd uitgestuurd. Zo even op het laatste moment. Dat dit voor niemand leuk is dat snappen jij en ik, maar Lodewijk Asscher lijkt dit niet helemaal te snappen.

Tijdens deze actie schreef ik enkele blogs; één brief aan Lodewijk, de t-shirtactie voor de juf, een update en hoe het nu verder moet nu de juf weg is. Maar het bleef niet alleen bij blogs schrijven. Samen met anderen maakte we ons sterk in deze strijd en namen wij contact op met iedereen die ons maar enigszins kon helpen. En dat waren er veel, van een wethouder tot de woordvoerder van Asscher (die mij zelf belde), van de stichting van school tot redacties van verschillende t.v. programma’s.

Op de dag dat wij afscheid moesten nemen van de juf hadden wij nog een spandoekactie voorbereid en Hart van Nederland kreeg dit mee.wp-1467366409190.jpg Zij belden mij ’s middags om hierover te informeren en zou de school bellen of ze toestemming zouden krijgen om te filmen. Op school moet zowel de directie als ouders toestemming geven. Deze toestemming is niet gekomen, waardoor HvNL niet mocht komen. Tevens nam L1 contact op met ons, maar ook zij mochten niet komen.

Enkele dagen voor de spandoekactie nam een journalist van het AD ook contact op met zowel mij als mijn medeactievoerder. Zij was zeer geïnteresseerd in ons verhaal en we hielden elkaar dan ook op de hoogte van wat er speelde.  Ze gaf aan dat het op vrijdag in de krant zou komen. Wauw wat gaaf, wat zou erin komen te staan, zouden ze de foto’s gebruiken die we hadden toegestuurd..? Allemaal vragen waar we de dag erna antwoord op zouden krijgen.

Dan is het vrijdagochtend, het AD zou verschijnen met óns stuk er in. wp-1467365914743.jpgHelaas moest ik eerst even gemarteld worden door de tandarts voordat ik op zoektocht kon gaan voor het AD. Eerst naar de Jan Linders, daar hadden ze alleen de Limburger waar ook een stukje in stond. Daarna naar de Bruna, maar zij kregen alleen maar op zaterdag het AD. Vervolgens ging ik naar het sigarenwinkeltje en tot mijn vreugde hadden ze hem daar wel. Ik had inmiddels van een (zeer enthousiaste vriendin) vernomen dat we op pagina 2 stonden, dus ik nam meteen (iets te enthousiast) een kijkje op de 2e pagina, met een scheur als gevolg. Nu móest ik hem wel kopen. Het liefst vertelde ik met mijn trotse kop tegen de verkoper dat we in de krant stonden, maar ik kon me nog net inhouden.

Thuis kon ik op mijn gemak het stuk lezen. Een leuk en prima stuk mét als kers op de taart een foto van mijn meisje met haar zo geliefde juf. Yes, al onze moeite is niet voor niets geweest. Nu móet Lodewijk er toch wel iets mee gaan doen als het zo breed uitgemeten overal in de media verschijnt. Want niet alleen in de papieren krant stond een stuk, nee ook op internet kwam ik het artikel tegen en op twitter  en FB werd het vaak gedeeld. Zelfs in de dagbladen in andere provincies stond een stuk.

Nu denken jullie waarschijnlijk (hm hopen zelfs) dat ik wel klaar ben met deze actie, maar niets is minder waar. Nú zal blijken dat de flexwet echt niet werkt en dat veel leerkrachten (en andere werknemers) niet meer aan de bak kunnen komen. We blijven dus aandacht vragen voor deze wet, zodat hopelijk in de toekomst hier iets aan gedaan wordt minister Lodewijk.

To be continued…jullie zijn nog niet van me af!

Liefs Miertje

5 thoughts on “We hebben de krant gehaald!

  1. Pingback: Lein strikes back: ode aan Miertje | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s