De summerswap

Lieve Miertje,

Zomer! Vakantie! En omdat de J’s niet allemaal in dezelfde regio op school zitten: Acht weken kinderen thuis!
Gisteren was hier het officiële begin. Hoewel sommige ouders op het schoolplein er enorm tegenop zien moet ik zeggen dat ik het echt heerlijk vind. 4b988073f0c7f4b000f833a7b3bc238d
Denk nou niet dat ik ze op sommige momenten ook echt wel even achter het behang wil plakken hoor. Bij wijze van Kids Club zijn er al verschillende logeerpartijtjes afgesproken want natuurlijk vinden wij het ook heerlijk om even als ‘grote mensen’ niks te hoeven.

Je zal het vast niet geloven maar echt, wat betreft het hele huishoudgebeuren schakel ik over op standje tropenrooster.b12895584e75324f6971cfedd811a8be Ik sta wel elke ochtend heel vroeg op. Stel je voor Miertje! Acht weken lang niet om half 6 staan strijken! Dan krijg ik ontwenningsverschijnselen. Uitslag, trillende handen, zweten….dat gaat niet goed hoor! Dus ik doe vroeg op de dag even wat er gedaan moet worden zodat ik daarna alle tijd heb om dat te doen en daar te zijn waar de dag ons brengt. b2d0a37f27be95c0b475a0dd2e091930Want we gaan lekker roadtrippen door Nederland deze zomer! En ik ga iets heel leuks doen waar ik heel veel zin in heb: met grote regelmaat zal ik op Vroemmmama hierover bloggen, ploggen en misschien zelfs vloggen. Houd jij ons ook op de hoogte van jouw vakantiebelevenissen of ga je helemaal offline?

Zie ik er tegenop, die acht weken? Ach eigenlijk niet. Maar misschien piep ik aan het einde van de vakantie wel anders 😉 Voor het grootste deel is de stress van ‘alles moet op tijd klaar zijn’ er even niet. Maar zullen wij elkaar de zomer eens door helpen op de achter-het-behang-momenten? Of nog leuker maken? Zullen wij eens even gaan Summerswappen!! Maken we even een vakantie-woordspinnetje en op basis daarvan swappen we elkaar de zomer door!

Liefs Lein

==========================================================================

Lieve Lein,

Wat ontzettend herkenbaar wat je schrijft over de vaders en moeders die bij voorbaat al kreunen en steunen bij de gedachte dat ze 6 weken lang de kinderen thuis hebben. Ik vind het geweldig om meisje thuis te hebben. Stiekem vind ik het vooral heel erg lekker dat we zes weken lang ’s ochtends geen race tegen de klok hoeven te houden.8661316-persoon-symbool-in-een-rush-loopt-tegen-een-klok-in-een-race-met-tijd Iedere keer weer dat veel te late opstaan waardoor we standaard iedere morgen ons zitten te haasten met haren kammen, kleding uit te zoeken wat toch nooit lekker zit en de discussie wat meisje nu weer als kleine hap mee naar school wil. Nee, gewoon lekker op ons gemakje. Want met de haren gauw in een staart en kleding die voor geen meter staat kunnen we meisje met een gerust hart afzetten bij opa/oma om daar de dag door te brengen. Trouwens er zijn ook mensen die letterlijk de vlag uithangen en het huis versieren met ballonnen en een spandoek als de kinderen vakantie hebben, maf hè?

De eerste drie weken van de vakantie van meisje moeten man en ik nog gewoon werken, dus hebben we oppas moeten regelen. Dat dan weer wel, maar ach daar is altijd wel een mouw aan te passen.20150731_133108 Voor meisje is het ook wel lekker  om niet 24/7 bij moeder onder de vleugels te zijn. De dagen die ze thuis is gaan we uiteraard ook leuke dingen doen. Naar de speeltuin, zwemmen, waterspelletjes doen, níet naar musea gaan, wandelen etc. En dan na die eerste drie weken Lein, dan heb ik ook vakantie en wat kijk ik daar naar uit. Uiteraard ga ik je op de hoogte houden van onze vakantiebelevenissen, hoewel als we weg zijn ik volledig offline ga!

Dit jaar gaan we weer op vakantie naar Frankrijk, kamperen. Wel luxe kamperen hoor, want na 14 uur rijden nog een tent opzetten, nou daar hebben we niet heel veel zin in.Domaine-du-Verdon-Rent-a-Tent-autovakantie-Frankrijk We verblijven dus in een ingerichte tent die van alle gemakken voorzien is: 6 bedden, een koelkast, tafel met stoelen en een fornuis om op te koken. Ja, er wordt gewoon gekookt op vakantie. Wel zo gezellig en leuk om iets te maken met de plaatselijke lekkernijen. Oké, wacht, voordat je gaat denken dat ik dat ga doen, nopes. Manlief is in de vakantie altijd de masterchef en zet de lekkerste gerechten op tafel.

Lein, met liefde doe ik mee met de summerswap, want net als jij zal ik heus wel momenten hebben dat ik dat kleine, lieve, schattige meisje van mij achter het behang kan plakken. Het vakantie-woordspinnetje is al onderweg naar jou, dus ik ben reuze benieuwd wat dat allemaal gaat worden. Ik verheug me nu al!

Liefs Miertje

 

 

One thought on “De summerswap

  1. Pingback: De “summerswap”unpacked | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s