De “Wat als je moet kiezen tag”

Een tijdje geleden werden wij (en enkele andere bloggers met ons) getagd in de “Wat als je moet kiezen tag” van Tips voor papa’s. En niet één keer, nee zelfs twee keer moesten wij ons buigen over diverse dilemma’s. Maar nu wordt het tijd voor onze versie. Tips voor papa’s nu dagen wij jou uit! (en wie verder maar durft). Dilemma’s waar we zelf al bijna niet uitkomen dus aan jou de eer.

Zwart of Wit

L: Hoewel beide kleuren en vooral in combinatie tot mijn stip op 1 favoriet behoren was tijdens onze eerste date al duidelijk hoe de verdeling is. Jij was gekleed in volledig zwart en ik hees mijzelf die dag in een witte outfit. Ik kan verrukt raken van een volledig witte huiskamer, in landelijke stijl met iets vergrijsd houten accenten. Maar na verloop van tijd zou ik dolgraag wat zwart toevoegen.

M: Dat wij hier anders over denken werd inderdaad ongelooflijk duidelijk tijdens onze eerste date. Mijn antwoord is dan ook zwart. Vroeger al droeg ik vaak zwart, zo vaak dat mijn moeder ooit vroeg of ik niet eens iets met kleur wilde dragen. Overigens ben ik geen zwart-wit denker en kan iets ook wel grijs zijn, vijftig verschillende tinten zelfs.

Boven of Onder

L: Bij deze stelling moest ik gelijk denken aan de keuken. Stel je voor een keuken met alleen maar onder- of enkel bovenkastjes. Wat zou ik dan kiezen? Doe dan maar onder.

M: Ik denk echt niet aan een keuken als ik boven of onder lees Lein. Rare gedachtegang heb jij. Uiteraard denk ik bij boven en onder, net als iedereen aan de rivieren. En het moge duidelijk zijn dat ik van onder de rivieren ben. Vol trots ga ik dan ook voor onder.

Hard of Zacht

L: Zacht. Zonder twijfel. Een perfect 4 minuten eitje, of een chocoladetaartje met vloeibare kern….
Spierballen en buikspieren mogen overigens best hard zijn, hoewel zacht wel heerlijk is om tegenaan te kruipen. Hoewel te zacht ook weer niet fijn is, denk maar aan dat ei waarvan je denkt dat ie perfect is en dan nog slijmerig drillerig eiwit heeft. Jakkes.

M: Ik ben geen liefhebber van eitjes, maar als ik een eitje eet dan wil ik hem zacht. Dan dompel ik mijn wit brood in de gele smurrie, lekker. En oeh spieren, daar houd ik wel van, die mogen dus lekker hard zijn.

Groot of Klein

L: Een groot huis, maar in een klein dorpje. Als de kinderen groot worden heeft dat vele voordelen maar klein zijn ze zo schattig (vaak iig). Maar ik denk dat ik kies voor groot. Een enorme eettafel waar met gemak 16 personen aan kunnen zitten, grote schalen vol groots opgemaakt heerlijk eten en grote flessen wijn.

M: Ik houd van groot, en daar laat ik mijn antwoord bij.

Dun of Dik

L: Kijk een dunne prei is veel lekkerder dan een dikke, maar een Bossche bol kan me niet dik genoeg zijn. Maar mag ik kiezen voor de gulden middenweg? Op het gebied van mannen val ik toch meer op de niet-zo-dunne man. Hoewel er daar ook aardige exemplaren van rondlopen. Maar een ietwat steviger uitvoering heeft toch mijn voorkeur. Niet dik dat zeker niet, maar een man met dunne beentjes vind ik echt héél eng. Overigens kunnen dikke mannen dunne beentjes hebben. En dunne mannen dikke beentjes.

M: Dus Lein als jij tussen dun of dik moet kiezen dan denk je aan prei? Nogmaals, jouw denkwijze vind ik zeer apart. Ik denk dan eigenlijk meteen aan boeken. Want een dun boek, nee die wil ik niet lezen. Voordat je er lekker in zit, ben je al weer klaar. Ik ga dus voor het dikke boek, van meer dan 300 pagina’s waar ik dagenlang ik kan wegduiken.

Kaal of behaard

L: Stel je de combinatie eens voor! Een kale man met beharing waar menig gorilla jaloers op zou zijn. IIIIIIIEEEEUW!!!! Of vrouwen met haargroei waar het volgens mij een scheppingsfoutje betreft. Kaal dus.

M: Ik ga voor behaard, op het hoofd wel te verstaan. Ik vind een man mooi met mooie donkere haren (hé toevallig heb ik die). Ook dit antwoord laat ik voor wat het nu is.

Jong of oud

L: Ik ben dol op jonge kaas. Dat eerste stukje graskaas is voor mij wat een haringparty is voor de visliefhebber. Je neemt een hap, romig smeuïg en je proeft de lente. Jong dus.
Maar mijn wederhelft is toch bijna 10 jaar ouder dan ikzelf. Op dat gebied kies ik dan toch voor oud.

M: Lastig hè kiezen. Jij speelt wel een beetje vals hoor. Ik ga voor jong. Ik ben zelf nog ongelooflijk jong en dat is heel erg fijn. Hoewel ik wel hoop nog veel ouder te worden. Tegen die tijd zal ik waarschijnlijk voor oud gaan.

Heet of Koud

L: Koud. Zonder twijfel. Daar kan je je tenminste op kleden. Laagje meer of een laagje minder.

M: Als ik jouw antwoord al lees, krijg ik het koud. Ik schrijf dit stuk met de deur open, omdat ik te lui ben om het dicht te doen, maar ik heb kippenvel all over. In de zomer slaap ik onder mijn dekbed en als ik op de bank hang, omdat ik lui ben, dan ligt er standaard een fleecedeken over mij heen, zelfs in de zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s