De juf is weg…en nu?

Vandaag is het 1 juli, voor velen een gewone dag, maar voor de juf van onze kinderen niet. Zij wordt vandaag wakker zonder dat ze voor de klas mag staan, zonder dat ze onze kinderen iets mag leren, zonder werk.

Officieel is vandaag de WWZ (Flexwet) ingegaan voor het onderwijs waardoor vele vervangende leerkrachten per vandaag geen werk meer hebben en dat betekent voor onze school, wp-1467366292184.jpgzoals jullie al hebben kunnen lezen, dat de laatste drie weken twee verschillende vervangers voor de klas staan. Vervangers die zeker ook betrokken en lief zullen zijn, maar die onze kinderen niet zo goed kennen als Juf Desi ze kende. Hoewel het vast leuke weken zullen worden is er toch het gemis van hun vaste juf.

Samen met vele anderen heb ik de afgelopen weken gestreden tegen het weggaan van de leerkrachten en tegen de flexwet. 20160701_114019.jpgWant hoe leuk Lodewijk het ook brengt, voor het onderwijs is de flexwet gewoonweg een ramp. Want nu? Als de juf drie verschillende vervangingen moet doen moet ze al een vast contract óf weer 6 maanden bij die stichting eruit. En zo ongelooflijk veel stichtingen zijn er niet in Limburg. Moet iemand dan noodgedwongen gaan verhuizen? Moet iemand zich dan maar laten omscholen? Want een vast contract, dáár is geen geld voor!

Gisteren hebben de kinderen de juf een mooi afscheid gegeven; met een persoonlijk boekje, cadeautjes en een heus spandoek. wp-1467366098623.jpgHet was wel verdrietig, voor zowel de kinderen als de juf, als natuurlijk ook voor de ouders (yep voor mij ook). Die dag ben ik nog gebeld door Hart van Nederland, het AD en ook werkten mijn medeactievoerders op andere plekken nog hard om een en ander in de media te krijgen. Sommige dingen zijn helaas niet gelukt, maar vandaag stonden er in verschillende dagbladen enkele artikelen over deze absurde wet en het afscheid van de juffen en meesters. wp-1467365914743.jpgHiermee hebben we dan toch zeker iets bereikt! Het is landelijk nieuws geworden en daar zijn we met z’n allen trots op en daar hebben we ook samen heel hard voor gewerkt.

Ondanks dat het nu 1 juli is en een afscheid onoverkomelijk leek te zijn, gaan we door met actie voeren. Nú gaat namelijk echt blijken dat de flexwet in het onderwijs niet werkt (ook al beweert Asscher in dezelfde krant dat de flexwet werkt). We houden alles dus goed in de gaten en gaan door. Dat verdienen de leerkrachten namelijk, want zij zijn ongelooflijk belangrijk voor onze maatschappij, maar vooral voor ónze kinderen!

Liefs Miertje

 

 

 

2 thoughts on “De juf is weg…en nu?

  1. Pingback: We hebben de krant gehaald! | koetjeskalfjesenmeer

  2. Pingback: Beste Lodewijk, geachte meneer Asscher, ik ben boos, heel boos! | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s