Geluk zit ‘m niet alleen in een reep chocolade

Lieve Lein,

Ken je dat? Dat gevoel alsof de hele wereld aan jouw kant staat, dat niets je dag meer kan verpesten, dat alle geluk jouw kant op lijk te komen? Nou, dat had ik vorige week. Het was zo’n dag met een gouden randje, die niet meer stuk kon.

Het begon al in de ochtend. Met veel ouders hadden wij ons samengepakt om actie te gaan voeren voor de juf van onze kinderen, omdat zij vanaf 1 juli niet meer de juf zal zijn van groep 3. We hadden afgesproken dat de kinderen een t-shirt aandeden met “Juf Desi moet blijven” erop. wp-1465547666072.jpgDaar hadden veel ouders gehoor aan gegeven en ’s ochtends liepen we met de kinderen de klas in. Ze scandeerden allemaal “Juf Desi moet blijven”. Lein, ik kreeg kippenvel en moest mezelf groot houden. De emotionele, oprechte reactie van de Juf was prachtig om te zien en zorgde ervoor dat het een prachtig moment was.

Ik besloot een blog te schrijven hierover om er meer aandacht voor de krijgen en Lein de statistieken vlogen door het plafond. Binnen enkele uren was het al 800 keer gelezen. Normaal mag ik blij zijn met 50 bezoekers per dag en ook daar ben ik dankbaar voor. Maar dit blog was belangrijk en dat dat dan ineens zo goed wordt gedeeld en gelezen bezorgde mij weer een geluksmoment.

Mijn andere geluksmoment gaat over Beauty and the Beast. bbZoals ik al eerder schreef is B&B voor ons heel bijzonder, dus ik twijfelde dan ook niet toen er een winactie voorbij kwam waar je een merchandise pakket kon winnen, met een tas, programmaboekje, een pop van Belle en nog andere dingen. Je raadt het waarschijnlijk al, ik kreeg bericht dat ik die gewonnen had!! Ik was zo blij als een klein kind in een snoepjeswinkel.

Het andere momentje waar ik blij van werd is dat ik een oude bekende had opgescharreld. Ooit zijn we met 10 meiden begonnen op hyves toen we zwanger wilden worden, allemaal onbekenden van elkaar. Jammer genoeg is een meid toen uit het groepje gegaan, maar we bleven aan haar denken. Ik besloot haar te stalken en een bericht te sturen , waarop ze besloot weer terug te komen, na jaren. We zijn dus weer compleet en dat voelt zo ontzettend fijn!

Geen grote, hele belangrijke dingen allemaal, maar wel allemaal gebeurtenissen waar mijn hart sneller van slaat en wat ervoor zorgde dat ik echt een TOP dag had!

Ik ben benieuwd naar jouw geluksmomentjes, heb jij ook wel eens zo’n dag of week gehad waarin alles meezat?

Liefs Miertje

==========================================================================

Lieve Miertje,

Genieten! Het kan zo simpel zijn hè. Ik kan de glimlach op je gezicht voor me zien als ik jouw stukkie lees. Heerlijk!

Zo’n dag dat alles meezit heb je het vaak in eerste instantie helemaal niet in de gaten hè? gelukkigenieten-leinopdetafelTotdat je even op de tafel gaat zitten en de boel overziet en voelt hoe lekker relaxed en gemoedelijk het is. Oh op de tafel. Ja joh ik zit graag op de tafel. Een afwijking. Een van de vele 😉

Ik had het vorige week. Die dag liep alles op rolletjes. De kinderen waren ontzettend lief voor elkaar en er is geen onvertogen woord gevallen.ijseten We gingen spontaan ‘even’ in Duitsland een ijsje eten, de zon scheen, J2 was helemaal blij met z’n nieuwe schoenen en de jongens waren in de gloria met hun mooie ijs-kunstwerk.  Ik zat daar (op een stoel) , keek om me heen en ons gezin kon zo meedoen in een tandpasta reclame. Smiles and happy faces all over.

Of die dag dat een van de kids een studiedag had. Zijn humeur was ver beneden vriespunt, kon eigenlijk niks hebben dus ik zag een béétje op tegen de dag. Hij wilde niks maar fietsen nou ja, als ik dat dan per se wilde….Bepakt en bezakt met kind, picknickmand en de o van overigen gingen we op pad. inhetbosDe eerste kilometers was er alleen maar stilte. Maar na een tijdje kwamen de praatjes. ‘Ik denk dat het wel tijd is voor wat lekkers!’. We vonden een picknicktafel (met een ZITbank), aten al het lekkers op en speelden Uno. Hij was weer helemaal in zijn sas, de vogeltjes vloten, het rook heerlijk naar bos en zijn ogen straalden weer.

Geluk. Soms zit het in een reep chocola en de andere keer kijkt het je aan.

Liefs Lein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s