Beste Lodewijk, geachte Minister Asscher

Heeft u ook kinderen die naar de basisschool gaan? Ik wel, ik heb een dochter en zij zit in groep 3. Ze heeft het voorrecht om een geweldige juffrouw te hebben, ze heet Desi. Een ongelooflijk betrokken, goede en lieve juf die zich enorm inzet voor onze kinderen. Maar weet u, juf Desi moet weg van school. Niet omdat ze niet functioneert, nee integendeel, ze zijn erg tevreden over haar en daarom vervangt ze ook al 4 jaar op onze school. Nee, juf Desi moet weg omdat dat van de wet moet. Deze verandert namelijk per 1 juli, maar goed dat weet u natuurlijk al, want u heeft ingestemd met deze Wet Werk en (on)Zekerheid ofwel in de volksmond de Flexwet genoemd.wp-1465547666072.jpg

Samen met juf Desi moeten er nog 5 anderen alleen al op onze school per 1 juli de WW in. Ze maken zich nu al druk om de vaste lasten die ze moeten betalen, maar goed daar ligt u natuurlijk niet wakker van.  Dankzij deze “geweldige” wet zorgt u ervoor dat leerkrachten helemaal niet sneller een vaste baan krijgen, zoals u wel pretendeerde. In het onderwijs wordt vooral gewerkt met min-maxcontracten en met een vervangerspool. Werk je maar één dag als vervanger dan geldt dat al als één contract. Heb je drie contracten gehad of heb je twee jaar vervangen dan moet je er óf 6 (!) maanden uit om vervolgens terug te mogen komen, of je moet een vast contract krijgen. En een vast contract in het onderwijs, dat weet u zelf ook, dat zit er niet echt in. Ook niet bij de Stichting waar juf Desi voor werkt. Het leerlingenaantal is gekrompen waardoor er een aannamestop is. Pech voor al die 90 mensen die bij die stichting per 1 juli eruit worden gegooid.

Concreet betekent dit voor onze kinderen dat ze de laatste drie weken van het schooljaar een vervanger moeten krijgen. Kunt u zich nog de laatste weken van een schooljaar herinneren? Dat waren toch de leukste hè? Er is dan nog een schoolreisje, er wordt gespeeld en er wordt afscheid genomen van een mooi jaar, samen met hun juf. Helaas ziet dat er voor onze kinderen iets anders uit. Drie weken zijn ze dan samen met iemand die ze helemaal niet of niet goed kennen. Iemand die onze kinderen niet kent en niet weet wat hun behoeftes zijn, niet weet wat ze nodig hebben. En weet u, wanneer het niet lukt om die vervanging intern te regelen dan worden de kinderen gewoon naar huis gestuurd. Op deze manier wordt er dus niet voldaan aan de onderwijsbehoefte van onze kinderen, wat zo ongelooflijk belangrijk is. Dankzij uw wet Minister Asscher wordt er de laatste drie weken niet voldaan aan die onderwijsbehoefte van onze kinderen en niet alleen ónze kinderen, nee die van vele vele anderen. U moet u echt schamen Minister!

Een verontruste moeder.

Ps. Leest u mijn blog eens waarin ik schrijf hoe wij ouders ons hebben samengepakt en actie hebben gevoerd voor Juf Desi.

 

27 thoughts on “Beste Lodewijk, geachte Minister Asscher

 1. Ja en als invalkracht werkende, ik wil geen eens een vast contract. Ik wil flexibel blijven en soms niet werken en soms veel. En er zijn voor juffen die een dag ziek zijn, of zelf op school.
  Tja….de wereld wordt er niet beter op.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve schat, als je wilt dat ze je in Den Haag serieus nemen, verander dan ff je ondertekening. Ik snap dat je Asscher graag wilt verontrusten, dus heel misschien dat je jezelf om die reden ‘Een verontrustende moeder’ noemt. Ben je echter verontrust, maak er dan ‘ Een verontruste moeder’ van. Mooi stuk, idioot gewoon, al dit gedoe.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Het is Mega Miertje! | koetjeskalfjesenmeer

 4. Schoolbesturen geven tegenover personeel en ouders aan dat het “door de WWZ niet anders kan”. Trap hier niet te gemakkelijk in, onderzoek of het op de betreffende school echt niet anders kan, voor je je voor het karretje van de besturen laat spannen. Het kan vaak wel degelijk anders, met positieve gevolgen voor leerlingen en invallers, zie bijvoorbeeld: http://m.limburger.nl/cnt/dmf20160415_00017165/invaljuf-krijgt-vastigheid

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Update Minister Asscher | koetjeskalfjesenmeer

 6. Pingback: De juf is weg…en nu? | koetjeskalfjesenmeer

 7. Wanneer krijgen de mensen in de regering zo’n contract. Het is om te huilen. Mensen met echt passie voor hun vak en de kinderen zijn nu de dupe. Maar daar heeft de regering geen last van. Ik word hier zo verdrietig van

  Geliked door 1 persoon

 8. Ben gepensioneerd en vind het leuk kortdurende inval te doen (als er geen mensen zijn die het voor hun brood moeten doen!)en ik wil dus helemaal geen vastigheid! Idd zo nu en dan een dagje…straks er half jaar thuis…gaat hard op mijn leeftijd kan ik net zo goed stoppen . Inschrijven bij verschillende besturen zeggen ze dan…en dan naar het andere eind van het land reizen? Moet er niet aan denken!

  Geliked door 1 persoon

 9. Het blijft jammer dat mensen ( ministers) die niet in de maatschappij maar boven onze maatschappij staan of denken te staan. Die dus geen enkel idee hebben wat het is om in de werkelijke maatschappij mee te draaien. Die achter een bureau plannetjes bedenken die in de praktijk nooit goed kunnen werken omdat ze onwetend zijn. Rampzalig is dat, en dat blijkt.

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: We hebben de krant gehaald! | koetjeskalfjesenmeer

 11. Pingback: Beste Lodewijk, geachte meneer Asscher, ik ben boos, heel boos! | koetjeskalfjesenmeer

 12. Pingback: Koetjes Kalfjes en meer bestaat 1 jaar! | koetjeskalfjesenmeer

 13. Pingback: Lein strikes back: ode aan Miertje | koetjeskalfjesenmeer

 14. Pingback: Onderwijs |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s