Wat Max Verstappen in ons losmaakt.

Lieve Miertje,

Max Verstappen, WAT EEN WEEK had die jongen en zijn familie! Ik vroeg me af hoe ik daar zou staan als moeder. Niemand had gedacht dat hij nu al zo een prestatie neer zou zetten. Zijn moeder zat liever thuis, en keek daar in alle rust naar haar zoon die over de baan raasde. Ik zou he-le-maal gek worden denk ik. Dat moment dat Mercedes letterlijk ontspoort en de kansen voor Max zó groot worden. Je ziet hem gaan, en het gaat goed. Het gaat beter. Hij redt het laatste stuk zonder bandenwissel. En dan…..hij wint! Jouw zoon, dat kleine jongetje, wint gewoon van grote namen in de racewereld. Door al je tranen heen voel je van binnen een trots opborrelen en je tranen rollen nóg harder als je jouw kind daar op het podium ziet staan met stralende ogen vol emoties en nog een soort van ongeloof. Eigenlijk wil je naar hem toe, hem beetpakken en zeggen:” jongen wat ben ik ontzettend trots op jou” en een dikke kus op zijn wang drukken. Maar je weet dat daar toch zowat geen tijd voor zou zijn want het hele mediacircus staat te wachten. Dus ben je blij dat je bent thuisgebleven, stuurt hem een appje en wacht. Om de tijd te doden kook je zijn lievelingseten, bakt zijn favoriete taart en wacht geduldig tot hij thuiskomt….

Wist je trouwens dat het zusje van Max ook wel carrière zou willen maken in de racewereld?veiligheidsmuseumpit-verkeersplein-skelter Ach ja, mijn meisje wil graag samen met mama de Dakar rijden. Moet kunnen toch? 😉 Nou je begrijpt, wij stonden zondag met z’n vijven te juichen, springen en huilen. En jij, die niks met auto’s heeft, stuurde mij een berichtje dat je het ook geweldig vond. Zie je nou dat het écht wel leuk is, auto’s? Trouwens, zei jij nou dat je man Max als baby regelmatig heeft gezien?

Liefs Lein

Lieve Lein,

Afgelopen zondag kreeg ik vaag mee dat Max Verstappen in de GP van Spanje zou meerijden, maar meer dan dat wist ik niet. Uiteraard moest ik meteen aan jou denken en ik zag jou en je hele gezin al gezellig op de bank zitten, hapjes klaar, drinken klaar en vol spanning kijkend naar de race. Op een gegeven moment las ik (lang leven Twitter) dat er twee grote namen waren weggevallen en dat onze (want dat wordt hij op dat moment) Max aan kop ligt. Heel twitter ontploft en ik begrijp dat er iets heel moois gaande is. Oké denk ik bij mezelf, ik ga deze race eens kijken, want dit is wel heel bijzonder. Denk je Lein dat ik de zender kon vinden die dat uitzond? Ik heb zelfs op internet gezocht. Uiteindelijk vond ik de race op een Duitse zender en ondanks dat mijn Duits bagger is, besloot ik toch om te kijken. Om naar auto’s te kijken hoef je immers geen Duits te spreken. En dan ineens zijn daar de laatste ronden en zie ik Max Verstappen de GP winnen, als eerst Nederlander, als jongste GP winnaar ooit. Wauw, wat knap. IMG-20160515-WA0004 En dan ineens Lein, gebeurt het ondenkbare: ik zie Max op dat podium komen, zie allerlei emoties op zijn gezicht en dan krijg ik, ja Lein, IK tranen in mijn ogen. Om een jongen die een autowedstrijd wint, bizar, maar ook mooi tegelijk. Als Limburgse ben ik natuurlijk ook wel extra trots.  Ik moet je een beetje gelijk geven Lein, auto’s zijn best een beetje leuk :P. En als jij de Dakar gaat rijden met jouw meisje, ben ik de eerste die jullie van afstand gaat aanmoedigen!

En wat betreft mijn man en kleine Max, haha. Mijn man werkte vroeger op een tankstation waar Jos Verstappen geregeld kwam met zijn vader en op een gegeven moment kwam daar een kleine Jos, Max genaamd. Die mocht mee met papa tanken, zodoende dat mijn man kleine baby Max geregeld zag vroeger.

Zou ik nu misschien stiekem vaker kijken naar de GP? We zullen zien, maar ik begrijp jou nu wel ietsjes beter J.

Tot straks lieve Lein, want dan is onze eerste echte date en geloof het of niet, ik ben best een beetje zenuwachtig.

Liefs Miertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s