Dé zomervakantie, waar gaan we naar toe?

Het zomerseizoen staat op het punt om te beginnen en daarmee ook de vraag “waar gaan we dit jaar naar toe?” Sinds Meisje leerplichtig is moeten we uiteraard binnen het hoogseizoen op vakantie. Nou ja moeten, op vakantie gaan is uiteraard een keuze, een luxe. Wij willen dolgraag op vakantie en Nederland trekt ons absoluut niet. Maar waar gaan we dan wel naar toe?

Al enkele jaren zijn we op vakantie geweest in Castellane bij de Gorges du Verdon en dat is ons altijd bevallen. DSC_0039We zijn ook al een keer in Italië geweest, waar we ook een fantastische vakantie hebben gehad. Na het zien van de film “Under the Tuscan Sun” begon het bij mij wel een beetje te kriebelen om naar Toscane te gaan. Hier ben ik nog nooit geweest en ik hoor er alleen maar positieve verhalen over. Ondanks dat Frankrijk schitterend is, ben ik toch gaan zoeken naar een camping in Toscane. Je bent een Nederlander of je bent het niet, maar ik wil het liefst voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Dus hop op zoek naar een goedkope camping met alles erop en eraan.DSC_0138 We kiezen voor een camping omdat dat voor ons Meisje het leukste is. Ze is “maar” alleen en op een camping kan ze lekker nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. In een huisje waar verder niet veel te doen is, is dat een stuk lastiger voor haar.

Ik had enkele leuke campings gespot en uiteraard ga ik dan meteen naar Zoover om te kijken wat de gemiddelde Nederlander van een camping vindt. Maar, zoals altijd heeft iedereen altijd wel wat te zeuren: sanitair is vies, disco is tot laat nog te horen, er zijn muggen en ga zo maar door. Ik laat mij hier wél door beïnvloeden, dus ik streepte camping voor camping door. Ik heb niet echt veel wensen voor een camping. Ik vind het wel belangrijk dat de omgeving mooi is en we ergens kunnen zwemmen. Dit hoeft absoluut geen groot zwembad te zijn. Met een meertje ben ik al erg tevreden.

Dan bedenk ik me, waarom gaan we niet gewoon terug naar Domaine du Verdon. Daarvan wéten we dat het goed is, dat de omgeving meer dan prachtig is en dat Meisje zich er enorm vermaakt. Er is animatie, een speeltuin, een zwembad, een schitterend meer in de buurt en bergen, veel heel veel, bergen. In 1,5 uur rijden zijn we in Cannes of Nice en kunnen we badderen in de Middellandse Zee.

De keuze is dan uiteindelijk snel door Man en mij gemaakt, we gaan gewoon weer naar “ons plekje” in de bergen. Gisteren heb ik geboekt, we gaan twee weken in een ingerichte tent (jaja ook dát is luxe) naar Domaine du Verdon. Nog 3 maanden te gaan, dus het aftellen kan beginnen.

Liefs Miertje

Gaan jullie dit jaar ook op vakantie? Waar gaat de reis naar toe?

3 thoughts on “Dé zomervakantie, waar gaan we naar toe?

  1. Als kind ben ik diverse keren met mijn ouders op vakantie geweest in Castellane. Ik kon het me alleen nog maar van de foto’s en verhalen herinneren, dus een paar jaar geleden met mijn man vanuit Nice een dagtripje gemaakt naar Castellane. Heel speciaal. Mijn man en ik hebben echter een voorliefde voor Italië, dus ook dit jaar zullen we weer afreizen naar Bella Italia

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Gelukkig genieten op vakantie! | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s