Over pesten en een zebra zonder strepen.

Lieve Lein,

Eerder deze week schreef ik twee blogs over pesten. Je kon lezen hoe dochter in het begin van dit schooljaar gepest werd door een klasgenootje. Wij hebben uiteindelijk het geluk gehad dat deze jongen naar het speciaal onderwijs kon gaan, waardoor de rust is wedergekeerd in de klas. Dochter heeft het nog wel vaker over hem gehad, ze heeft zelfs gezegd dat ze hem mist, maar nog vaker zegt ze dat hij wel echt heel stout was. Het lijkt in ieder geval niet traumatisch te zijn geweest voor haar, gelukkig.

Veel te vaak lees en hoor je verhalen over gepeste kinderen en welke invloed dit heeft op het leven. Dat volwassen mensen nog steeds gebukt gaan onder die nare periode uit hun jeugd, ik vind dat zo vreselijk om te horen. In het nieuws lees je ook wel eens dat kinderen zelfs zelfmoord plegen omdat ze gepest worden.pesten Wauw, wat moet een kind doorstaan om tot zo’n keuze te komen, ik wil er niet eens over nadenken. Door alle verhalen en berichten die we allemaal horen vind ik het erg goed dat er aandacht aan pesten wordt besteed, zoals eerder deze week bij “De dag tegen Pesten”. Met z’n allen even stil staan bij pesten en dat we dit weer even bespreken met onze kinderen. Ik vertel dochter dat ze niet mag pesten, dat dit pijn doet. Uiteraard zeg ik haar ook dat ze het ons moet vertellen als ze gepest wordt en gelukkig doet ze dat ook.

Met de allerkleinsten hierover praten is misschien nog wat moeilijk, maar daar heeft Julie Geraedts iets op bedacht.zonder-strepen Zij heeft het boek “Zonder strepen” geschreven (en getekend). Dit boek gaat over een zebra die geen strepen heeft, de andere zebra’s negeren de zebra zonder strepen. Zebra voelt zich daardoor erg alleen en bedenkt uiteindelijk iets waardoor de anderen wél met hem gaan spelen. Hoe dit verder afloopt moet je zelf maar lezen ;).

Het boek is geschreven in rijmvorm en is heel makkelijk geschreven en duidelijk bedoeld voor de allerkleinsten. Door samen met je kind dit boek te lezen kun je makkelijk het onderwerp pesten aankaarten en vooral heel duidelijk maken dat iedereen, hoe iemand er ook uitziet, er mág zijn!

Lein, jij hebt vandaag een hele leuke dag op de bruiloft van je Zusje, dus dit is dit keer geen duoblog. Uiteraard ben ik reuze benieuwd naar hoe jouw dag is geweest. Helaas lees ik dat pas over 3 weken, want duoblog heeft twee weken vakantie! Geniet ervan, dan ga ik dat ook doen. Strand-achtergronden-strand-wallpapers-hd-strand-wallpaper-12

Liefs Miertje

 

 

 

In samenwerking met Uitgeverij Graviant

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s