De nachtmerrie van mijn meisje

Het is dinsdagavond, ik zit beneden op de bank te bedenken wat ik op Netflix wil kijken. Ik ga van serie, naar film, naar serie. Orphan Black is afgelopen en ik ben in een Black gat gevallen. Dan ineens hoor ik gesnik van boven komen, meisje zal wel verkouden zijn. Een paar minuten later hoor ik het weer, maar het lijkt niet op het snuiven zoals je doet bij een verkoudheid, ze huilt! Het klinkt zo zielig en ik spring van de bank en loop de trap op. Halverwege de trap tref ik meisje aan, helemaal in tranen en wanneer ze me ziet klampt ze zich aan mij vast. Ik vraag wat er aan de hand is, maar ze loopt naar onze slaapkamer en gaat in het grote bed liggen. Ik loop achter haar aan en ga naast haar liggen en houd haar vast.

Wanneer ik haar vraag wat er is wil ze in eerste instantie niet zeggen wat er aan de hand is, maar ze huilt nog steeds. Ik ga haar vragen stellen, want dit gesnik is zo zielig dat er echt iets moet zijn. Ze zegt dat ze weer droomt zoals wel vaker, over bloed. Ze zegt :”mama ik wil er niet over praten.” Normaal heb ik hier veel respect voor, maar deze keer kan ik het niet loslaten en wil weten wat er is. “Gaat het over school?”, ze schudt nee, “over papa?”, ze schudt nee, “over mama”, ze knikt ja. Ik wacht even en stel de vraag:”lieverd, gaat mama dood in je droom”. En dan ineens barst meisje in een hartverscheurend gehuil uit. Ze is zo ongelooflijk verdrietig, het breekt mijn hart. Ik houd haar stevig vast en het kost me moeite om niet met haar mee te huilen. Wat moet het vreselijk voor haar zijn om zulke dromen te hebben, wakker te worden en nog steeds denken in een droom te zitten en zachtjes alleen in bed te huilen. Minutenlang huilt ze en het enige wat ik kan doen is haar vasthouden. Ik mag niet zeggen dat ik nooit doodga, want dan lieg ik.

Na een tijdje stopt ze met huilen, maar ze blijft verdrietig. Ik zeg haar dat ik beneden alles dicht ga doen en bij haar kom liggen in bed, ze mag lekker in het grote bed slapen. Gelukkig kunnen we na een tijdje weer grapjes maken en wordt ze rustiger. Helaas heeft ze dan ineens ook nog oorpijn en dat is weer een reden om te gaan huilen. Wat een verdriet heeft mijn meisje. Na een paracetamol en heerlijk knuffelen valt ze uiteindelijk in slaap. Dicht heel dicht tegen me aan en zo blijft ze de hele nacht slapen.

Vandaag besprak ik dit met een vriendin die me vertelde dat een dromenvanger misschien kon helpen. dromenvanger-4-300x200Hoewel ik hier helemaal niet in geloof, wilde ik meisje kunnen geruststellen dus hebben we een zoektocht naar een dromenvanger gehouden. Bij de Action hebben we een hele leuke gekocht en meteen opgehangen en meisje is vrolijk en tevreden in slaap gevallen, hopelijk vannacht zonder nare dromen.

Liefs Miertje

 

6 thoughts on “De nachtmerrie van mijn meisje

  1. Wat is dat toch balen als je kleintje zoveel verdriet heeft… Wel fijn dat ze bij jullie in bed wel goed heeft kunnen slapen.
    Ik help je hopen dat de dromenvanger helpt; hulp kan soms uit onverwachte hoek komen! 🙌🏻

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s