Avondje rocken met mijn pa

Mijn (stief) vader en ik delen samen de liefde voor één ding, behalve die voor mijn moeder natuurlijk en dat is Rammstein. Al jaren lang zijn wij beiden toch wel een beetje fan van de band Rammstein. Lekkere, stevige rockmuziek waar ik heerlijk van uit mijn dak kan gaan. Zéér geschikt voor onder het autorijden. Mijn hoogtepunt in het fan zijn is het bijwonen van het concert van Rammstein in Berlijn, enkele jaren terug. Sehnsucht-rammstein-19087803-886-782Samen met mijn vader maakte ik de lange reis naar deze prachtige stad, alleen maar om naar Rammstein te gaan kijken. Het was fantastisch, niet alleen om dit samen met mijn pa te mogen meemaken, maar ook het concert zelf. Met veel vuur, vuurwerk en andere spectaculaire aspecten maakten ze er een geweldige show van.

Een tijd geleden ontdekten wij een hele goede coverband van Rammstein, namelijk Stahlzeit. In Heerlen hebben we ze vorig jaar al mogen bewonderen en als cadeau voor mijn pa besloot ik weer een avondje rocken te geven. Ook de coverbands van Metallica en ACDC zouden optreden.

Gisteren was het dan zo ver, we gingen rocken. Mijn garderobe even goed uitgeplozen om een passend rock-tenue te vinden, schoenen aan zonder hak en hoppa we gingen ervoor.20160409_223146 Aangekomen in de Rodahal zag ik vooral zogenaamd stoere kerels. Vrijwel iedereen was in het zwart gekleed, ik zag enorm veel kale hoofden, tatoeages en ik-wil-zo-boos-mogelijk-kijken-mannen. In het begin rook het in de hal nog wel lekker, fijn dat die mannen een lekker luchtje hadden opgedaan. Echter na een tijdje ging het daar binnen wat broeien en ja dan werkt de deo niet meer zo goed en dan gaan al die mannen (en vrouwen) zweten. FB_IMG_1460243383876Dat is sowieso al niet zo lekker, maar met mijn 1 meter 60 kom ik vaak met mijn neus tot okselhoogte en wanneer de zanger dan roept dat hij alle handen wil zien en als iedereen dat dan ook doet….ik kan je vertellen, dat is alles behalve grappig. Wat ook niet grappig is, is dat ik met mijn 1m60 alleen maar ruggen kan zien. We besloten dus om naar het balkon te gaan waar ik ook een collega trof en de hele avond heb ik heerlijk gedanst en gezongen op de liedjes van Rammstein (de eerste tweede bands vond ik niet denderend).

Nadat mijn collega weg was stond ik de laatste nummers van Stahlzeit alleen (mijn pa had wat bekenden ontmoet dus die was er toen niet). Blijkbaar was het feit dat ik alleen stond genoeg reden om de aandacht te trekken van iemand die al de hele tijd naast ons stond.

“Misschien heel direct, maar mag ik je wat vragen?” “Ja hoor dat mag” “Ben jij nog vrijgezel?” “Nee.”……”Oh…ja ik dacht ik vraag maar” “Vragen staat vrij” “Ja, je sprak me aan (uhmmm ik geloof toch echt dat híj míj aansprak, maar goed) dus ik denk vraag maar. Wel fijn voor jou dat je niet vrijgezel bent, alleen voor mij minder leuk” “ja klopt”. Overigens was deze jongen toch echt wel midden twintig, dus die heb ik dan weer in tha pocket. Na dit hoogstaande gesprek danste ik de laatste nummers weer lekker verder, terwijl de ogen van die jongen in mijn rug prikten.

Om 24 uur was het feestje afgelopen, mét pijn aan mijn voeten en rug (en nu in mijn nek van het headbangen) maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb een heerlijke avond gehad met mijn lieve pa! Op naar Pinkpop, want daar komt de échte Rammstein en hoewel Stahlzeit echt geweldig is, kan niets en niemand Rammstein overtreffen!

Liefs Miertje

2 thoughts on “Avondje rocken met mijn pa

  1. Haha was die buurjongen blij dat wij tijdens het laatste nummer naar beneden gingen. Ik deel je mening over de eerste 2 bands. Maar ja als je voor Stahlzeit komt moet je van goede huize komen om de zaal op je hand te krijgen. Ook wij hebben genoten. Voor herhaling vatbaar.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s