“De wat als je moest kiezen Tag”

Lieve Miertje,

Wat ons nou toch overkomt! Wij worden getagd door Tips voor Papa’s om  De wat als je moest kiezen Tag in te vullen. We zeggen altijd dat we elkaars tegenpolen zijn, maar is dat echt zo? Laten we eens zien! Wel eerlijk antwoord geven hè 😉

De dilemma’s

Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?

Nou Miertje, ik en vrijwillig fietsen is zoiets als Sinterklaas in een arrenslee of pindasaus met pastaslierten. Een combinatie die eigenlijk van geen kanten klopt dan wel smaakt. Maar, mocht ik dus geheel niet vrijwillig toch op de fiets stappen en het waait dan ook nog eens….doe hem dan maar tegen op de heenweg. Schijnt trouwens wel dat je met wind tegen meer calorieën verbrandt. Dus aangekomen op plaats van bestemming mag ik dan best een taartje!fietstaart

Taart Lein! Als ik een taartje zou krijgen wanneer ik de fiets pak, dan ga ik misschien wel meer fietsen, want Miertje en vrijwillig op een fiets stappen is ook voorpaginanieuws. Mijn fiets staat alweer maanden te verpieteren op de oprit! Dus áls ik dan op de fiets moet stappen, dan wil ik graag wind tegen op de heenweg. Op de terugweg ben ik waarschijnlijk al kapot van de heenrit, dus dan wil de luie Miertje even rustig aan doen.

Zomer of winter?

Zomer! Al is het maar omdat ik dan gewoon een jurkje uit de kast kan plukken, pantyloos door het leven kan gaan en de kinderen gewoon op slippers en met-zonder-jas naar buiten kunnen.

Slippers?! Nee geen slippers! Iedereen moet zonder slippers, want ik vind voeten toch wel zo iets smerigs! Je zou denken dat ik dan voor de winter zou gaan, maar niets is minder waar. Ik houd helemaal niet van kou, ik ben een enorme koukleum. Ik ga dus ook echt voor de zomer. Heerlijk zonder jas en in een truitje met korte mouwen. En ohja, vooral zonder slippers dus.

Frikandel of kroket?

Kroket! Met stip op 1! Een frikandel vind ik toch zo een raar ding. Als ie maar heel eventjes ligt wordt t zo’n rimpelig slap geval en neem je een hap lijkt t niet eens op vlees. Doe maar een lekkere Kwekkeboom rundvleeskroket. Knapperig van buiten, zacht van binnen, mosterd erbij. Oké, ik ga de frituurpan even aanzetten…friket

Als je de frituurpan aanzet, breng je mij dan even een frikandel? Want Miertje en frikandellen is als Suske en Wiske, die horen gewoon bij elkaar. Het liefste wil ik dan een frikandel speciaal, zalig. Dit was overigens ook mijn zwangerschapssnack. Manlief haalde geregeld ’s avonds laat nog zo’n lekkere vleesstaaf voor me.

Fiets of auto?

Zie het eerste dilemma. Die in acht nemende zou ik hier voor het verrassingseffect ‘fiets’ kunnen zeggen. Al moet ik toegeven dat fietsen met de kids best wel gezellig kan zijn. Op een windstille dag.

Makkelijk inderdaad, ik ga absoluut voor de auto. Ik ben lui, dus tja, meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken.

Apple of Android?

Nou ik hou niet zo van fruit dus doe maar Android dan.

Ik ben allergisch voor appels, dus ik ga ook voor Android.

Ochtend of avond?

Je weet mijn dag begint op volgens jou onmenselijk tijdstip, maar stiekem ben ik dus echt wel een avondmens. Heerlijk in de zomer tot laat buiten zitten bij een knapperend houtvuur met een goed glas wijn of biertje. Echt genieten! ochtend-avondmens

Lein, niet alleen ík denk dat je op een onmenselijke tijd opstaat, half 6 ís een onmenselijke tijd! Ik daarentegen lig het liefste tot 12 uur ’s middags in mijn nest en is er een noodzaak tot het zetten van een wekker druk ik wel 6 keer op de snoozeknop drukt. De ochtend is gewoon helemaal niets voor mij maar de avond vind ik heerlijk, dan kom ik tot leven.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?

Ik vind werken echt heerlijk, dus ik begin graag vroeg en ga ook graag tot laat door. Maar als ik moet kiezen ben ik liever laat thuis zodat je als gezin samen de dag een soort van relaxed begint. Vervolgens aan het werk en dan niet op de klok hoeven letten en lekker doorwerken. quote

Ondanks dat ik dan geen ochtendmens ben ga ik dan toch voor vroeg beginnen, zodat ik net als jij genoeg tijd met mijn gezin kan doorbrengen maar dan ’s avonds.

Dilemma 8: Speelgoed met of zonder geluid?

Is er IEMAND die hier zou invullen mét geluid???

Kan het me niet voorstellen. Ik in ieder geval niet, ik ga absoluut voor “zonder geluid” !

Vlees of vis?

Dan kies ik voor vis. Want die moet zwemmen. Liefst in wit druivensap.

Hahaha, “vis moet zwemmen” gek mens! Ik houd best van vis, maar zonder vlees zou ik echt niet willen. Wat als ik geen frikandel meer kan eten? Nee, dat gaat er bij mij niet in (die frikandel uiteraard wel).

Baby of dreumes?

Baby! Die tijd is maar zo kort en zó bijzonder. Dat hele kleine eerste pasgeboren gaat zo snel weg en dan worden het van die wijs kijkende mini’s die dan ook nog eens hun nekje omhoog gaan houden. Dat moment dat zo een kleintje zich tegen je aanvlijt en in slaap valt….intens geluk.

Een dreumes. De babytijd vond ik best leuk, maar als ik eerlijk ben, het slaapt, poept en eet alleen maar. Natuurlijk is dat knuffelen leuk, maar verder. Ik vond de dreumestijd echt geweldig. Ineens kun je communiceren met elkaar en spelen, dat vond ik veel leuker dan de babytijd.

Zoon of dochter

Ik heb beide soorten in de collectie dus ik kan hier geen antwoord op geven. Beide variaties hebben zo hun eigen kwaliteiten.jongen-meisje-verschillen

Dit is voor mij een makkelijk dilemma. Ik had wel een lichte voorkeur toen ik zwanger was. Ik wilde heel graag een meisje. Natuurlijk wil je een gezond kind en maakt het geslacht uiteindelijk helemaal niet uit, maar als ik gewoon heel eerlijk ben, ben ik blij dat we een meisje hebben gekregen.

Nou Lein, zo heel veel verschillen we nu ook weer niet blijkbaar 😛
Het verbaast me Miertje, op de frikandel en slippers na zitten we aardig op één lijn 😉

2 thoughts on ““De wat als je moest kiezen Tag”

  1. Dames, dames, wat heb ik toch zitten lachen om jullie antwoorden! 😂
    Al moest ik wel even drie keer nadenken bij het frikandel/kroket dilemma: “rimpelig slap geval” en “lekkere vleesstaaf”… Ik weet dat het vrijdag is, maar toch 🙈.
    Voor wat betreft dat speelgoed met geluid: ik heb gemerkt dat ik hier op den duur immuun voor wordt en dat ik mezelf er soms ineens op betrap dat ik het aan het meeneuriën ben, dat kan toch niet gezond zijn?!
    Bedankt dat jullie de tag hebben ingevuld en ik ben benieuwd wie er nog volgt!

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s