Ik zweverig? Totaal niet! Of toch wel?

Iedereen die mij ook maar een beetje kent, weet dat ik een nuchtere vrouw ben. Ik heb het gevoel dat ik met twee benen op de grond sta, ik houd niet van zweverigheid en ik geloof helemaal nergens in. Bij woorden als reiki, nieuwetijdskinderen, HSP en paranormaal krijg ik spontaan kippenvel en haak ik af. Een discussie over “geesten” ga ik niet uit de weg en ik leg mensen graag uit dat wat Derek Ogilvie doet, Cold Reading heet. Dit laatste doe ik wel wat minder, omdat ik nu ook wel inzie dat sommige mensen er een goed gevoel bij hebben en wie ben ik dan om te zeggen dat het flauwekul is.

Even terug naar heel lang geleden, de basisschool. Ik zat al vanaf groep 1 op die basisschool en wat later (geen idee in welke groep ik zat) kwam daar ineens Chantalle op school, een hele leuke en grappige meid.foto chantalle Het klikte meteen en Chantalle werd één van mijn beste vriendinnen. Zoals het vaker gaat verwaterde ons contact na de basisschool, maar wanneer we elkaar zagen was het altijd heel leuk. Op een gegeven moment werd door middel van social media ons contact weer iets meer en ze was zelfs op mijn bruiloft aanwezig. Zo leuk om deze dingen dan toch nog samen te delen.

Ineens verscheen Chantalle op facebook met allerlei zweverige dingen. Ze ging shiatsu doen, werd yogatrainer en werd de oprichtster van Erodanza. Allemaal een ver van mijn bed show, maar ik volgde wel alles wat Chantalle deed. Wat ik enorm bewonderde aan haar, was hoe zij haar eigen weg volgde in haar vrouwelijkheid en hoe zij hier andere vrouwen ook in mee nam. Sowieso enorm knap van haar wat ze allemaal bereikt heeft, maar het is prachtig om te lezen hoe ze dit allemaal gedaan heeft en nog steeds doet. Stiekem ben ik dan ook heel trots op haar.

Zoals ik al eerder schreef is Chantalle de oprichtster van Erodanza.
“Erodanza is een samenvoeging van Erotiek en het spaanse woord “Danza” dat ‘dans’ betekent. Onze vrouwelijke essentie gaat over erotiek en sensualiteit. Door in verbinding met andere vrouwen te dansen kom je in diep contact met de vrouwelijke seksualiteit. De kern van wie je bent.erodanza De bron in jezelf van waaruit je leven schenkt, jouw creativiteit vloeit en je authentieke verbindingen met anderen aan kunt gaan. Het gaat met name over het dansen in plaats van het vechten met de verschillende kanten in onszelf”
Uiteraard niets voor de nuchtere ik, dansen om in contact te komen met de vrouwelijke seksualiteit en dan ook nog eens met andere mensen om mij heen. Chantalle heeft zelfs een boek geschreven over de 5 erotische archetypen, 5 types die we allemaal in ons hebben en die Chantalle allemaal tot zijn recht wil laten komen.

Een lange inleiding om tot het volgende te komen, maar dit mogen jullie niet doorvertellen. Stiekem hè, heel stiekem ben ik best wel nieuwsgierig naar hoe die Erodanza zou zijn.Erodanza-6 Zou ik ook naar een diepere IK kunnen gaan, zou er ook meer in mij zitten dan er nu uit komt, zijn er emoties in mij die ik niet ken en veilig in mij zitten, komt mijn vrouwelijkheid wel tot zijn recht in mijn leven? Allemaal vragen waar Chantalle dmv Erodanza antwoord op zou kunnen geven, maar wil ik dat eigenlijk wel weten, of is het lekker veilig zo?

Ik krijg ook standaard de nieuwsbrief van Chantalle in mijn mailbox en ik lees ze ook altijd braaf. Laatst was er een vlog van haar en ook deze bekeek ik en daarin zei ze (ongeveer) het volgende: dat je jezelf wat vaker de vraag mag stellen “wat zou iemand nu doen die écht van zichzelf houdt?” . Ik vond dit een eyeopener, want hoe vaak doen we dingen die we móeten, die we onszelf opleggen of doen wat anderen van ons verwachten?

Ondanks mijn nuchtere kijk op het leven, intrigeert Chantalle mij wel (zal een ware verrassing zijn voor haar ;-)) . Dus wie weet, ooit, in een verre toekomst ga ik eens Erodanzen, maar als ik dat ga doen, dan vertel ik dat lekker toch niet. Ik ben en blijf natuurlijk de nuchtere Miertje!

Liefs Miertje

Wil je meer weten over wat Chantalle doet, kijk dan op haar sites: Vrijenvoluitvrouwzijn Erodanza Chantalle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s