Recensie “Kik is op Mik”. Mét winactie!

Van 14 t/m 18 maart vindt op basisscholen in heel Nederland weer de Week van de Lentekriebels plaats. Tijdens de projectweek leren de kinderen van groep 1 t/m 8 over hun lichaam, over relaties, omgaan met social media en over zelfbeeld en seksuele weerbaarheid. 20160314_193922Speciaal voor deze week hebben wij een heel erg leuk boek mogen recenseren en wat nóg leuker is, we mogen zelfs één exemplaar weggeven. Het boek gaat over verliefdheid en past dus super bij de Week van de Lentekriebels.

In 2016 is het vijhonderd jaar geleden dat Jeroen Bosch is overleden. De schilderijen van de Nederlands beroemdste kunstenaar uit de middeleeuwen inspireerden Sarike van Wijgerden en Sietske Mol tot het maken van Kik is op Mik.

Het boek gaat over Kik, Kik is een soort heks met een rare trechter op haar hoofd. Zij is verliefd, smoorverliefd op Mik, maar Mik woont heel erg ver weg. Kik schrijft een brief aan Mik, maar deze brief komt niet aan. Maar omdat Kik dolgraag haar liefde wil verklaren trotseert zij bergen en dalen en ontmoet ze de meest grappige, bijzondere wezentjes die haar graag helpen. Ze ontmoet onder andere Teus, een heel bijzonder ei. Of Mik ook verliefd is op Kik, dat moet je zelf maar lezen.

20160314_193943Dit boek is een waar kunstwerkje met prachtige tekeningen. Verschillende schilderijen van Jeroen Bosch komen terug in dit boek. Bij iedere pagina is het de moeite waard om wat langer te kijken, want er is zoveel moois te zien. Het geheel lijkt op een soort collage van plaatjes met vrolijke kleuren.

Dit boek is leuk om voor te lezen aan kleuters en kan ook prima gelezen worden door de pas begonnen lezertjes. Het is op een makkelijke en simpele manier geschreven. 20160314_191708De tekst wordt op twee manier weergegeven, op een “normale” manier of in een tekstballonnetje. Vooral dat laatste vond mijn dochter van 6 heel erg leuk. Wij lazen het boek samen, ik mocht de gewone tekst lezen en dochter de tekstballonnetjes. Zó gezellig om op deze manier samen een boek te lezen.

Mijn dochter vond dit een leuk boek, alleen de plaatjes vond ze soms wel een beetje raar. Positief hieraan is dat de creativiteit geprikkeld wordt, want je kan van alles zien en ontdekken in de tekeningen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek en wil je hem graag winnen? Laat dan hier of op onze Facebookpagina een berichtje achter.

Liefs Miertje

 

“Kik is op Mik” is een AVI E3 boek, bevat 44 pagina’s en kost €9,95.

Deze recensie is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij De vier windstreken.

4 thoughts on “Recensie “Kik is op Mik”. Mét winactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s