Review “Schetenjacht” en “Super Sand Egg” van Goliath Games

Lieve Miertje,

Wij hebben een hilarische week gehad met dank aan het spel Schetenjacht dat we voor Goliath Games mochten reviewen.
Ik weet zeker dat jouw meisje het ook geweldig zou vinden! Alleen de naam Schetenjacht zorgt al voor de doos nog maar open is, voor de nodige giebelpartijen. Scheetjes laten dat mag eigenlijk niet maar tijdens het spelen van Schetenjacht mag je even lekker stout zijn. Ze vinden het bijna spannend!

Toen we de doos openmaakten zat alles erin behalve 2 AAA batterijen, gelukkig had ik die in huis! IMG_9241_3ceDrie kinderen sprongen om mij heen omdat ze zo graag het spel wilden spelen. Even de boel in elkaar zetten en dan kunnen ze los! Het spel is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar en geschikt voor 3 tot 4 spelers. Om Schetenjacht te spelen zijn een aantal vaardigheden nodig: een beetje sneaky zijn, bluffen en een onschuldige blik hebben. Zonder deze ga je niet winnen. Nou die eigenschappen…daar ontbreekt het onze kids niet aan.

Het spel kan beginnen als de pionnen zijn opgesteld en vader zijn positie op het middelpunt van het spel heeft ingenomen. IMG_9250_5ee (1)Hilariteit alom want waarom was er geen scheet-moeder? “Omdat moeders dat altijd stiekem doen” was de logische verklaring. Ik onthoud mij van verder commentaar. Wat de kids verder nog opvalt is dat de scheetjespapa helemaal niet lijkt op het plaatje van de doos en alle andere poppetjes wel.
Ik moet zeggen ze hebben een punt! Papa is van een op zich sportieve hunk op de doos veranderd in een tja….rubens-man met onderkinnen. Nou zit hem natuurlijk wel erg veel gas dwars dat is waar.

Er is gelukkig geen gedoe over wie mag beginnen want in het boekje staat (dus het moet zo!) dat de jongste speler het spel begint met 1 druk op de knop. Ze proberen nu onopvallend sneaky op hun scheetzak te kijken. Bij wie gaat het lampje branden? Diegene kan door op het knopje van de scheetzak te drukken papa een scheet laten doen. Alleen doe dat wel stiekem!IMG_9257_18d Want als de scheet is gelaten moet iedereen raden wie de dader is. Daarvoor heeft elke speler een speelgoedneus die je in de richting laat wijzen van de aanstichter. Daarna laat degene die heeft gedrukt zijn scheetzak zien. Heb je het goed geraden, mag je één stap vooruit. De schetenlater mag voor elke speler die het niet goed heeft geraden een stap vooruit. En dan begin je weer van voor af aan. Wat die scheten betreft….deze vader heeft het schetenlaten tot een ware kunst verheven. Van kort en krachtig tot lang en knetterend. Het houdt wel een beetje de afwisseling in het spel. 1 potje schetenjacht duurt ongeveer 20 minuten. Het was niet zo dat ze direct nog een potje wilden spelen maar het werd wel dagelijks uit de kast gehaald. Er zijn voor de komende week al verschillende speeldates gepland ‘want die vinden het vast ook heel cool’. Gelukkig is het een reukvrij spel….

Maar jij mocht ook een spel testen toch! Vertel vertel!

Liefs Lein

==========================================================================

Lieve Lein,

Ik denk dat Schetenjacht hier ook zeker in de smaak zal vallen! Aangezien onze Dochter ook helemaal dubbel kan liggen om haar eigen poepjes (haar eigen natuurlijk, want papa en mama doen dat natuurlijk niet) móet ik dit spel ook aanschaffen.

Bij ons is de vakantie natuurlijk al weer lang en breed achter de rug, maar ook wij hebben iets heel leuks mogen reviewen van Goliath Games. Geen spelletje zoals we van hun gewend zijn, maar speelgoed, want dat hebben ze ook. Je hebt er vast wel al eens wat van gezien, of misschien heb je het zelfs al: Super Sand van de spellenmakers Goliath Games. DSC_0002Je weet wel, zand dat níet overal in gaat zitten en je dagen na gebruik nog tussen je tenen voelt. Wát een uitvinding, kinderen spelen zo graag met zand, maar binnen is geen optie en buiten is het in de winter niet bepaald prettig om mee te spelen. Dit zand kun je gewoon binnen gebruiken en geeft geen rommel. Ja, het kruimelt een beetje, maar dat heb je snel opgeruimd.

Wij hebben met iets heel nieuws van Super Sand gespeeld. Ja, wíj, want zelfs Man en ik hebben er mee gespeeld: Super Sand Egg. Je lees het goed, een ei! DSC_0007En in dat ei zit 100 gram magisch zand en een mal om het zand in te doen. Dit zand is zo compact dat als je de mal weghaalt, je een stevige vorm krijgt. Deze Super Sand Eggs zijn bedacht voor de Pasen, dus echt geweldig om in de tuin te verstoppen. Er zijn trouwens drie verschillende mallen, een kuiken, een konijn en een lammetje. Dochter heeft zich er lang mee geamuseerd, terwijl ze normaal binnen 6 minuten klaar is met creatief zijn.DSC_0022 Ze vond het geweldig aanvoelen en lekker ruiken. Ze zat de hele tijd terwijl ze ermee speelde eraan te snuffelen, geweldig. Als je ze ook wil aanschaffen voor jouw koters ( ze zijn allemaal ouder dan vier jaar toch?) moet je wel even wachten, want ze zijn pas vanaf maart te verkrijgen. Een geweldig cadeau voor Pasen waar de kinderen zich tijdens de paasbrunch prima mee kunnen vermaken.

Liefs Miertje

 

Deze reviews zijn tot stand gekomen in samenwerking met Goliath Games.

Adviesprijs “Schetenjacht” is €24,99 en “Super Sand Eggs” €9,99. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s