De horror van online kaartjes kopen

Het was eergisteren, in de namiddag toen ik een bericht kreeg waardoor ik meteen springend en juichend op de tafel stond. Je had het gezicht van mijn collega moeten zien ;). damienIn dat bericht stond dat Damien Rice (dé beste zanger aller tijden) weer naar Nederland komt en een wel heel bijzonder concert geeft in de tuin van Paleis Soestdijk. Nu voel ik mij altijd al een echte prinses, dus wat zou er leuker zijn dan als een prinses naar een geweldige zanger kijken in de tuin van een paleis.

Gisteren was het dan zo ver, de dag van de voorverkoop voor tickets. Om 9 uur zat ik al klaar met een kopje koffie, mijn telefoon en mijn laptop. Ik had nog een heel uur om mij voor te bereiden op een ware ticket oorlog. De week ervoor zat ik al een een conflict voor de Pinkpopkaartjes, dus ik was al wat stress gewend. Alleen, Damien Rice vind ik nóg leuker dan Rammstein. De klok tikte verder, kwart over 9, half tien. Naarmate de tijd dichter bij 10 uur kwam, des te harder klopte mijn hart. Ik kreeg trillende handen en was bloednerveus.drice1 Misschien ken je Damien Rice niet eens en denk je nu “bloednerveus voor kaartjes voor een onbekende man waar toch niemand op af komt?”. Maar niets is minder waar. Een tijd geleden kwam Damien na een lange tijd weer eindelijk naar ons kikkerlandje en toen was het ook in no time uitverkocht. Ik wíst dat ik keihard moest vechten voor die felbegeerde kaartjes.

Dan is het eindelijk 10 uur, ik klik op tickets bestellen en dan….sta ik in een automatische wachtrij. 20160226_100512-1Met de tranen al bijna in mijn ogen, de tissues in de aanslag zie ik ineens het scherm verspringen op “bestelscherm”. Mijn hart slaat nog sneller dan wanneer ik sport (hypothetisch gezien hè). Er staat  dat je 5 minuten hebt om je bestelling af te ronden. Hemeltje lief, alsof ik díe stress er ook nog bij kan hebben? Vervolgens moet ik ook nog eens een account aanmaken en wanneer ik mijn e-mailadres invoer is deze al bekend, maar mijn wachtwoord, wat is mijn wachtwoord? Ik besluit gauw een ander account aan te maken en de 5 minuten worden langzaam 4 en 3.

IMG-20160226-WA0004-1 De spanning stijgt, ik heb letterlijk trillende handen wanneer ik eindelijk tot betaling kan overgaan. Mijn bankpas en reader van de bank liggen uiteraard al klaar. En dan eindelijk….uw betaling is geslaagd! Ik spring letterlijk een gat in de lucht en schreeuw naar mijn man dat ik de kaartjes binnen heb. Zo blij als een kind, wauw. Ik ga weer naar Damien Rice. Tien minuten na mijn bestelling lees ik dat het concert is uitverkocht en wat voel ik me rot voor die mensen, want die hebben dezelfde kaartjesstress gehad als ik.

Nog 4 maanden wachten en dan mag ik prins Damien weer gaan zien, samen met mijn eigen prins.

Liefs Miertje

Heb jij ook al eens last gehad van kaartjesstress?

One thought on “De horror van online kaartjes kopen

  1. Pingback: Stukje paradijs met Damien Rice | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s