De huishoudbeurs, “het gezelligste dagje uit!”. Nou nee! Toch?

Lieve Lein,

De huishoudbeurs, “het gezelligste dagje uit!”, voor mij toch echt niet. Maar ik zie het óveral voorbij komen. Het lijkt wel of al mijn social media vrienden zich bijeen hebben gepakt en met busladingen vol naar de Rai zijn afgereisd om zich daar te goed doen aan, ja wat eigenlijk? Aan een tasje met drie kilo oud papier? Aan een glimp opvangen van een BN’er?

Als ik aan de Huishoudbeurs denk zie ik allemaal vrouwen lopen met een kort, pittig kapsel, schuifelend in een rij met een trolley op jacht naar een pakje maggi van 1 euro.image Het bijzondere vind ik dan nog dat je ook nog eens een behoorlijk bedrag moet betalen om naar binnen te mogen. Zou het magische dan zijn dat je veel dingen gratis kan krijgen, want gratis is natuurlijk een woord dat ons Nederlanders als muziek in de oren klinkt.

Je snapt (mij kennende) toch wel, dat het woord ‘huishoud’ en ‘leuk dagje uit’ niet met elkaar te verenigen zijn. Dus zo’n beursdag lijkt net zoiets als op tweede paasdag naar de Ikea gaan. Vrijwillig doe je dat niet. Toch?

Of lieve Lein zie ik het nou helemaal verkeerd en onthoud ik mijzelf al járenlang het plezier van een dagje Huishoudbeurs?

Liefs Miertje

==========================================================================

Lieve Miertje,

Allereerst wil ik alsnog mijn excuses maken aan allen die ik tegen de schenen ben gebotst, over de tenen reed en de bocht heb afgesneden met mijn trolley.image (1) Want de Huishoudbeurs en een trolley die zijn voor sommigen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Trolleyloos naar de Huishoudbeurs betekent dat je aan het eind van de dag armen hebt die minstens 20 cm langer zijn van het sjouwen óf je schor bent van het ‘neehoordankuwel’ zeggen op alles wat je wordt aangeboden.

Je vraagt of je jezelf iets héél leuks ontzegt.
Nou Miertje het kan inderdaad echt heel leuk zijn! Ga bijvoorbeeld zitten op één van de terrassen en kijk mensen. Gegarandeerd een dag top-entertainment. Bezoek tussendoor een van de workshops of test een superfoute massagestoel en je hebt pijn in je buik van het lachen.
Wat ik nog steeds mis op de huishoudbeurs is een Ikea-zo-zie-je-alles-route. Want er blijft altijd het idee dat je iets mist! Bovendien is de beurs tegenwoordig zo groot dat je er een meerdaagse excursie van zou kunnen maken maar ik weet niet of je dat aankan 😉

Wat meer iets voor jou zou zijn als je toch zou willen gaan is het VIP arrangement (zal ik vast kaarten bestellen?) Voor slechts 59,- pp mag je plassen op een schone wc in de VIP lounge, krijg je een make-over, verjongingsbehandeling en nog veel meer. Alleen moet ik nog even op zoek naar de ideeënbus want het lijkt mij pas echt VIP als je toegang krijgt tot een exclusieve beursdag. Een dag met een gereduceerd volume van de standwerkers, trolleyverbod en een maximaal aantal bezoekers. Zodat je als normale mensen in plaats van kuddedieren op je gemak alles kunt bekijken en evt kopen waar je écht blij van wordt.

Ga je dan met me mee? Want ik heb van eerdere bezoeken echt genoten.

Liefs Lein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s