Waarom ik niet geloof in God, Derek en geesten

Mijn ouders hebben ervoor gekozen om mij te laten dopen, ik ging naar een katholieke school en ik deed de communie. Mijn communie was een leuk feestje en ik werd gruwelijk verwend. Aan het einde van de basisschool deed ik ook nog eens het vormsel. Maar ondanks dit allemaal ben ik niet enorm gelovig opgevoed.

Ik ken het Jezus-verhaal in grove lijnen dankzij school en de leuke kinderbijbel die ik op mijn communie kreeg. Op latere leeftijd ging ik wél nadenken over het geloof en al snel kwam ik tot de conclusie dat ik niet geloofde. Ik kan stellen dat ik erg wetenschappelijk ben ingesteld. Is iets niet wetenschappelijk te bewijzen, dan ben ik ervan overtuigd dat het ook niet bestaat. kerkIk geloof best dat er een Jezus-figuur heeft bestaan en dat deze man goede dingen voor de mens heeft gedaan, maar het hele verhaal er omheen, nee dat geloof ik niet. Als ik in een kerk ben (waar ik alleen heen ga als er een bruiloft of een begrafenis is) dan erger ik mij gruwelijk aan dit instituut. In hun preken wordt mij duidelijk dat zij mensen buiten sluiten die niet geloven in God en/ of Jezus. Ik geloof ook niet in een God, in geen enkele God. Het kan ik mijn ogen niet dat er iemand/ iets bestaat dat zorgt dat bepaalde dingen gebeuren. Dat als ik bid tot God, dat deze mij dan met raad en daad bijstaat. Ik vind het prachtig als mensen kracht halen uit het geloof en zij zich hier goed bij voelen, maar voor mij is dit niet weggelegd. Zoveel ellende in de wereld, nee dat kan een eventuele God niet gewild en bedoeld hebben.

Naast het geloof in een God, bestaan er nog meer manieren van geloven in dingen. Al vaak ben ik in een discussie met iemand beland die beweerde geesten gezien te hebben, situaties te hebben meegemaakt die niet te verklaren zijn, maar zeker zijn veroorzaakt door iemand die overleden is.moses En ook hierin geloof ik niet. Ohw, ik geloof best dat de ander overtuigd is dingen gezien te hebben die niet te verklaren zijn, ik denk dus niet dat die mensen liegen. Echter ik ben in de overtuiging dat deze dingen wel te verklaren zijn. Iemand die zegt dat ze een persoon in de slaapkamer heeft gezien, daarvan denk ik: het was in de slaapkamer (waar dit vaker lijkt voor te komen volgens mensen), je was wellicht net wakker, of in slaap aan het vallen, dus aan het dromen. Of mensen die in bed ineens iemand tegen zich aan voelen. Wist je dat je lichaam allerlei rare bewegingen en schokjes maakt? Waardoor het lijkt alsof er iemand tegen je aan duwt? Ik denk dat de wens de vader van de gedachte is, dat mensen sommige zaken graag willen voelen en zien. Ik weet ook dat er mensen zijn die nu denken dat er genoeg dingen zijn die zo eng waren, dat ze dat echt niet zelf wilden. Ook dan denk ik dat het wetenschappelijk te bewijzen is. En nee, ik kan ook niet alles wetenschappelijk bewijzen, helaas heb ik na de HBO niet doorgeleerd voor wetenschapper.

En dan heb je nog de personen die in mijn ogen misbruik maken van de emoties en labiliteit van anderen. Personen zoals Derek Ogilvie. Gelukkig is deze man alweer vertrokken naar zijn thuisland zodat hij in Nederland geen mensen meer kan oplichten. Ook hier heb ik veel discussies over gehad. Hoe kun je Derek Ogilvie geloven? derek ogilvieHetgeen deze man doet (en ja hij doet dit erg goed) heet Cold Reading. Als je hier over gelezen hebt en je kijkt nogmaals naar een show van hem, vallen de puzzelstukjes in elkaar. Nogmaals, als mensen er een goed gevoel door krijgen, of kracht uit halen, dan gun ik dit deze mensen zeker. Ik vind het alleen jammer dat een Derek hier dan stinkend rijk van wordt.

Met deze blog zal ik vast wat mensen voor het hoofd stoten, maar dit is mijn mening, mijn overtuiging. Ondertussen ben ik wel wat minder fel geworden in discussies. Want wat maakt het uit of mensen geloven in Derek, Char en andere media, dit schaadt mij niet, anderen worden er gelukkig van, dus ik laat het vaak zoals het is.

Voor mij geldt de cliché: “ik geloof in mijzelf”, dat is meer dan genoeg.

Liefs Miertje

2 thoughts on “Waarom ik niet geloof in God, Derek en geesten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s