Strijken…Do or don’t?

Lieve Miertje,

Met ver-ba-zing heb ik de reacties van een artikel over strijken zitten lezen. Er zijn zoveel vrouwen die dus gewoon NIET strijken. Ik herhaal: NIET. N-I-E-T. En toch zien ze er op foto’s verzorgd en netjes uit. Hun kinderen ook. Ik begrijp het niet! Ik strijk heus niet alles. Nou ja, de theedoeken natuurlijk wel (die randjes!!) maar de handdoeken heus niet.
Mijn dag begint met de was en de strijk.IMG-20160218-WA0001 Ik heb geprobeerd om het anders te doen maar echt, op een gegeven moment loop ik vast, grijpen de huisgenoten mis in de kast en slaat iedereen op tilt. Help! Conclusie: voor ons werkt het om-half-6-de-strijkbout-en-wasmachine-aanslingeren-regime het best. En ik vind het wel lekker. Het is nog redelijk stil in huis, en de meeste goede ideeën komen tijdens het strijken in mij op. Er ligt dan ook altijd een pen met notitieboekje op het hoekje van de strijkplank haha. Anders vergeet ik de geniale ideeën weer.

Maar toevallig weet ik dat jij ook tot het internationale gilde van de niet-strijkers behoort. Vertel! Hoe doe je dat?? Hoe zorg je dat jullie er toch een soort van ongekreukt bijlopen?

Liefs Lein

==========================================================================

Lieve Lein,

Ik zeg het niet vaak maar: jij bent gek! Wie haalt het in zijn hoofd om al om 5:30 uur, ja mensen, half zes in de ochtend, een tijdstip dat een normaal denkend mens gewoon slaapt, te gaan strijken?! Opstaan om te gaan strijken?! Ik weet dat we veel van elkaar verschillen (daarover later meer) maar dít. Nee Lein, sowieso zo vroeg opstaan vind ik onmenselijk, dan draai ik mij nog minstens 6 keer om maar strijken?! Je hebt het inderdaad goed begrepen dat ik tot de weldenkende mens behoor die niet strijkt. Ik strijk helemaal niets, nooit!IMG-20160217-WA0006 Ik was mijn wasje (uhm nou ja meestal doet Man dat) en hang dan de was op een wasrekje in de garage. De handdoeken en theedoeken verdwijnen in de droger en komen er dan netjes gestreken uit. Geen rare randjes om mijn theedoeken. En Lein als de was droog is, dan vouwen we deze op en klaar is Miertje. Geen kreukels en we zien er piekfijn in orde uit. Nu ben ik sowieso niet de beste huisvrouw van de wereld, dat moet ik er dan wel eerlijk bij zeggen, maar gelukkig lees ik dat heel veel vrouwen niet strijken. Dat maakt jou  een uitzondering 😉

Mag ik je eens uitdagen? Ik zal het binnen de perken houden: maar ik daag je uit om drie dagen niet te strijken. Ga je de uitdaging aan? Ik ben super super benieuwd.

Liefs Miertje

18 thoughts on “Strijken…Do or don’t?

 1. Hier wordt (tegenwoordig) ook bijna niets meer gestreken. Vrouwlief streek vroeger alles, maar dan ook echt alles. Van onderbroeken en sokken tot aan vaatdoekjes, je kon het zo gek niet bedenken of het moest gestreken worden. Na een paar jaar met mij leven heeft ze de hoop opgegeven en worden alleen nog overhemden (met tegenzin) gestreken. Vrouwlief is erachter gekomen dat natte kleren op een wasrek hangen en vervolgens opgevouwen in de kast leggen ook prima werkt 😎.
  Alleen nu moet ik haar nog wat meer motiveren om de overhemden wat sneller te strijken zodat ik niet zonder zit hahaha 😂.
  Nee, dat strijken van overhemden wisselen we tegenwoordig af; soms sta ik die dus zelf te strijken om 6 uur als ze “op” zijn…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb járen niet gestreken….maar sinds een paar jaar doe ik het wel weer (en heb er echt een hekel aan!). Vooral voor de kinderen, zodat hun shirts en broeken netjes gestreken zijn. Maar handdoeken, theedoeken en veel spijkerbroeken strijk ik niet. Maak het me zelf wel zo makkelijk mogelijk. En idd de overhemden mag man zelf doen….ondingen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Het enige wat hier gestreken wordt zijn de strijkkralen. Whahaha. Ik heb op mijn hele zolder allemaal waslijnen hangen en daar gaat alle natte was op. Dan heb ik het over knappe kleding. De rest gaat de droger in. Mijn man draagt geen overhemden maar koksbuizen en die komen netjes uit de droger!

  Geliked door 1 persoon

 4. Oké heerlijk te lezen van lein maar verbaasd me niks dat ze om half 6 ervoor opstaat t lijkt me heerlijk om half 6 op te staan en zo je dag te beginnen dat dat gedeelte klaar is.

  Ook ik strijk niet wel overhemden, ik heb een paar tips.

  Tip 1 kleding zit meestal strak dus de kreukels die erin zitten worden eruit getrokken voordeel van stevig zijn 😉.

  Tip 2 goed opschudden voor t de lijn opgaat.

  Tip 3 kids na school met een kreukje in de kleren pfff als ik ze ophaal van school zit er wel iets meer in dan dat ene kreukje een gaatje of vlekje dus nee kan me niet storen aan dat kreukje.

  Tip 4 selectie maken nette kleren wel strijken speel sschool kleding niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ja die hoekjes van de theedoeken! Ineens viel me dat op toen ik ze van de week aan het vouwen was. Toen dacht ik: misschien moet ik ze eens gaan str…. En toen moest ik mezelf even corrigeren: haha nee joh! Ik ga toch geen theedoeken strijken. Ik strijk uit principe helemaal niks, namelijk. Je kunt me echt niet chagrijniger krijgen dan proberen gekreukelde stof kreukvrij te maken. Alleen als mijn lief echt een overhemd aan moet en mij héél lief aankijkt wil ik weleens mokkend de bout en de plank pakken. En toen kocht ik laatst heel toffe dekbedovertrekken van Snurk, en die alleen goed uit de verf schijnen te komen op bed als ze gestreken zijn… Ik heb ze nu 1 keer gestreken en ik vermoed dat ze voortaan gewoon gekreukt op bed belanden… 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Hier gaat ook (bijna) alles in de droger. Beddengoed gaat meteen weer vanuit de droger op het bed, handdoeken, theedoeken, etc gaan vanuit de droger opgevouwen de kast in en de paar dingetjes die dan nog overblijven, worden gestreken. En de overhemden van mijn man…………………….die brengt mijn man naar de strijkservice 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s