Geen zin om voor te lezen? Het kan ook anders!

We hebben de afgelopen week tijdens de Nationale Voorleesdagen veel aandacht besteed aan leuke, mooie en spannende boeken die we kunnen voorlezen aan onze kinderen. Maar het komt natuurlijk ook voor dat ik eens geen zin heb om voor te lezen, of dat ik last heb van mijn keel en deze wil besparen. Uiteraard zijn er voor die dagen ook opties om toch het bedritueel in stand te houden, zonder dat je zelf voorleest. Enkele van deze tips wil ik graag met jullie delen:

Luisterboeken: heel handig tijdens een lange reis in de auto, maar ook als je geen zin/ tijd hebt om voor te lezen. mees kees op kampEr zijn tal van geweldige luisterboeken. Hier in huis zijn de luisterboeken van Mees Kees echt favoriet. Die kunnen 10 keer achter elkaar geluisterd worden en dan nog gaan ze niet vervelen. Van Disney hebben wij ook veel luisterboeken, geweldig om voor het slapen gaan naar een sprookje te luisteren.

Poppenkast: Vorig jaar heeft onze dochter een zelfgemaakte poppenkast gekregen en kan zich uren vermaken door hier mee te spelen of om naar te kijken. 20160128_194922Wanneer je zelf geen zin hebt om te lezen kan je kind plaats nemen achter de poppenkast en mag jou dan een verhaaltje vertellen. Jij kan even lekker genieten en relaxen en je kind kan zich uitleven met de poppen.

Boek zonder tekst: Er bestaan boeken die alleen maar plaatjes bevatten. De bedoeling van deze boeken is dat je zelf een verhaal erbij verzint. Uiteraard kan je kind dit ook doen.20160128_194844 Dit is niet alleen enorm leuk om naar te luisteren, maar het prikkelt ook nog eens de fantasie en creativiteit van de kleine. Een voorbeeld van zo’n boek is Monkie. In dit boek zie je plaatjes van een knuffelaapje, Monkie, die spannende avonturen beleeft. Best een zielig boekje trouwens, maar wel heel bijzonder en leuk om hier een eigen verhaal van te maken.

 

Heb jij ook nog leuke tips die ik aan dit rijtje kan toevoegen?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s