Voorlees-tag met een leuke voorleestip

Op het blog van Juf Maike zagen wij de voorlees-tag en wat is er nu leuker dan tijdens de Nationale Voorleesdagen deze tag in te vullen?

Hoe vaak lees je voor?

Ik probeer iedere dag voor te lezen. Ik vind het belangrijk dat er een bedritueel is, voor zowel Dochter als voor mij. Ik vind het zo ontzettend gezellig om naast haar in bed te kruipen en samen te lezen. Ik lees al voor sinds Dochter baby is. Heel soms als Dochter later dan gepland naar bed gaat, willen we het voorlezen nog wel eens overslaan, maar dat gebeurt heel weinig.

Wat is je favoriete voorleesboek?

Met stip op één staat “De Gorgels” van Jochem Myer. Dit boek hebben we eind vorig jaar in twee weken uit gelezen. Ik vond het zelf een fantastisch verhaal waarbij ik na ieder hoofdstuk weer super nieuwsgierig was naar het volgende. De tekeningetjes waren leuk, de karakters waren leuk en het was gewoon heerlijk spannend. Dochter vond het gelukkig ook leuk, dus dat scheelt.gorgels

Wat is het favoriete voorleesboek van je kind?

Ik heb deze vraag aan Dochter gesteld en er kwamen verschillende boeken voorbij: Frozen (tja, alles wat met Frozen te maken heeft vindt ze leuk), sprookjes en Tip de Muis. De boeken van Tip de Muis zijn voor een paar euro te koop bij de Action. Educatief, maar ook heel leuk. Ook de Gorgels werd nog genoemd in het lijstje van favoriete boeken.

Waar werd je als kind het liefst uit voorgelezen?

Ik vond Jip en Janneke altijd heel erg leuk. Alleen wat ik nóg leuker vond is dat mijn moeder altijd zelf verhaaltjes vertelde, zonder een boek en heerlijk tegen elkaar aan in mijn bed. Het sprookje wat zij als meeste heeft verteld is “de kikkerkoning”. Dit vond ik zo’n fascinerend verhaaltje en vooral als het prinsesje die vieze kikker moest kussen, bah!kikkerkoning

Hoe lees je voor?

Eerst laat ik Dochter een boek kiezen. Dit kan al enkele minuten duren, omdat ze veel boeken leuk vindt. Dan kruipt mijn meisje in haar bed, onder haar dekens en ik kruip er dan heerlijk naast. Ik lees het verhaal voor en soms laat ik Dochter ook enkele woordjes lezen, omdat ze momenteel in groep 3 zit en al vrij goed kan lezen.

Wat is je voorleestip?

Als je een poppenkast hebt (of je bouwt er snel een met lakens) dan is het super leuk om een verhaaltje te vertellen door middel van de poppenkast. Je kindje heeft een eerste rang op het bed en jijzelf kruipt achter de poppenkast. Het boek leg je naast je neer en je begint te spelen en te lezen. (multitasken kunnen we toch hè!?) Uiteraard moet je niet teveel karakters in je boek hebben, want anders zit er veel tijd tussen het wisselen van de karakters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s