De Mommy Wars Tag

Op social media wordt er altijd druk gediscussieerd over wat wel en wat vooral niet goed is voor je kind. Betty en Esther van Mamazoektuit hebben een geweldige Tag bedacht met enkele hot issues waar zij eerlijk antwoord op geven. Ik besloot deze Tag ook in te vullen en zie hieronder het resultaat. Neem de Tag gerust over, maar benoem dan wel even dat dit door Betty en Esther is bedacht.

1. Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
Mijn dochter is door middel van een keizersnede ter wereld gekomen en ik lag de eerste dagen dus in het ziekenhuis. Ik had mij tijdens de zwangerschap voorgenomen om mijn meisje borstvoeding te geven. Dat hebben we dan ook meteen geprobeerd met ondersteuning van de verpleging in het ziekenhuis. Helaas waren na twee dagen mijn tepels in tweeën gespleten en kreeg mijn dochter geen lekker melk te drinken, maar bloed en pus. Dat was geen succes, het deed ongelooflijk veel pijn en mijn meisje had dorst. Daarna ben ik haar de fles gaan geven, wat resulteerde in een tevreden moeder en baby

2. Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
Inmiddels is mijn dochter al 6, maar nog steeds slaapt ze graag bij ons in bed. Vrijdag is altijd de ik-mag-in-het-grote-bed-slapen-dag. Als baby heeft ze bijna een half jaar in haar wiegje bij ons op de slaapkamer geslapen. Ik vond het erg fijn dat ze dicht bij ons was. Af en toe sliep ze zelfs bij ons in bed, wanneer ze absoluut niet kon slapen en alleen in slaap viel met een pink van een van ons in haar mond. Een speen weigerde ze, dus de pink was dé (vermoeiende) oplossing. Nu duimt ze, dus heeft ze onze pink niet meer nodig 😉

3. Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
Ik heb altijd kant-en-klare luiers gekocht Het is niet eens in me opgekomen om wasbare luiers te kopen. Mij lijkt dat je die dingen niet eens echt goed schoon krijgt.

4. Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
Ik vind houten speelgoed echt prachtig, maar het is absoluut niet zo dat ik uit principe alleen houten speelgoed koop. Hier in huis was ook altijd heel veel V-tech te vinden en ander speelgoed wat veel te veel lawaai maakt en waarvan wij geregeld de batterijen eruit haalden.

5. Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
Wij gaven dochter zowel potjes als vers eten. De potjes gingen er overigens beter in dan het verse eten (of zou dat aan mijn kookkunsten hebben gelegen…?)

6. Dragen of wagen?
Wagen. kinderwagenIk had wel een draagdoek die wel soms gebruikten (vooral mijn man en dat zag zó schattig uit dat hij enorm veel aandacht kreeg). Maar wij hadden zo’n gave wagen dat we dit graag wilden laten zien 🙂

7. Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
We hebben dit vooral in het tempo van dochter gedaan. Ik geloof dat we rond 2,5 jaar haar eens lieten rondlopen in de blote kont met het potje in de buurt, maar daar vond ze niet zoveel aan. Met 3 jaar is ze uiteindelijk wel zindelijk geworden. Zonder gepush, want ik denk niet dat dat werkt. Uiteraard vind ik het wel belangrijk dat als je kind naar de basisschool gaat,dan hij/zij dan zindelijk is.

8. Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
Ik ben één keer bij de Primark geweest en ik vind het geen fijne winkel, niet door de ‘oneerlijke merken’ overigens, want daar houd ik geen rekening mee.

9. Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
Er is bij ons zeker ruimte voor onderhandeling. Onze dochter is inmiddels 6 jaar oud en dan kun je zeker onderhandelen over de regels. Het is niet “moeders-wil-is-wet”. Zo werkt het niet. Hoewel dochter zou zeggen dat ik wel streng ben….

10. Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
Ik heb dochter als baby nooit lang laten huilen. Ik ben van mening dat een kind niet voor niets huilt, honger, schone luier, of gewoon behoefte aan aandacht. Ze kon nog niet op een andere manier iets kenbaar maken, alleen door te huilen en dan vind ik het belangrijk om daar op te reageren. Als je kind ouder wordt dan merk je wel of een huiltje echt is of niet. Maar zelfs dan doet ze het niet voor niets. Ik heb er geen verwende dochter door gekregen die te pas en te onpas huilt, want eigenlijk doet ze dat vrij weinig.

4 thoughts on “De Mommy Wars Tag

  1. Wat een goeie, zo’n vaste dag. Duidelijk voor iedereen… Had ik dat maar gedaan, toen onze oudste vrijwel elke nacht aanschoof en ik haar met geen mogelijkheid terug naar haar eigen bed kreeg (al lag dat vooral aan de chronische vermoeidheid)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s