De Nationale Voorleesdagen, het voorleesontbijt

Vandaag beginnen de Nationale Voorleesdagen. Gedurende 11 dagen zullen wij op onze Facebookpagina aandacht hieraan besteden. Met mooie winacties!
Want voorlezen, dat is Genieten.

Officieel zijn de Nationale Voorleesdagen bedoeld voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Voorlezen is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens belangrijk voor de taalontwikkeling. Van kleins af aan lezen wij onze kinderen voor en koppelen dit aan het naar-bed-gaan-ritueel. 20160126_192049Bijna al onze kinderen kunnen inmiddels zelf lezen maar als de kinderen naar bed gaan is het voorleestijd. Even een momentje samen. En de komende dagen willen we jou graag meenemen in de boeken die wij zoal voorlezen!

In samenwerking met diverse uitgeverijen mogen wij een aantal hele gave boeken weggeven aan onze trouwe volgers. Morgen trappen we af met de eerste maar vandaag zetten we het voorleesontbijt in het zonnetje.
Op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen houden veel scholen, bibliotheken etc een voorleesontbijt voor de allerkleinsten. Het boek dat ze dit jaar hebben gekozen is “We hebben er een geitje bij” . geitje-erbij_sidellOp de boerderij wordt een geitje geboren. De hoofdpersoon Mik gaat langs vele boerderijdieren en zij vertellen op hun eigen manier hoe blij ze zijn met de geboorte van dit schattige geitje.

 

 

 

Hebben jouw kinderen een voorleesontbijt gehad? Wat vonden zij van het verhaaltje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s