Koen heeft een snoezel-droom, help jij hem uitkomen?

Soms kom je mensen tegen in je leven die je in één keer in je hart sluit, zaterdag had ik zo’n dag. Hij is lief, bijzonder, uniek en hij is 7 jaar oud. Zijn naam is Koen. Natuurlijk is ieder kind uniek en bijzonder, maar Koen is extra uniek. Hij is namelijk zowel lichamelijk als geestelijke gehandicapt en de doktoren hebben geen diagnose kunnen stellen. Dat is redelijk uniek, toch? DSC_0028 Het mooie is dat Koen ook nog eens een geweldige moeder, vader en zus heeft. Met de moeder van Koen, Ankie, heb ik op de HAVO gezeten, dan spreken we toch al gauw over 20 jaar geleden. Tjee, wanneer je dit zo benoemt dan voel je je toch alweer best oud. Genoeg over mijn leeftijd, ik had het over Koen en Ankie.

Zaterdag heb ik Koen voor het eerst in het echt gezien. Ankie volg ik al enige tijd op Facebook, dus ik lees genoeg verhalen over hun. Zo las ik een verzoekje van Ankie op FB  wat mijn aandacht trok. Ze schrijft dat ze dolgraag een snoezelruimte wil hebben voor Koen en dat ze daarom producten van ForeverLiving verkoopt. Zijzelf gebruikt de producten hiervan al een tijdje en geeft aan dat na een periode van zich niet fit en zelfs depressief voelen, ze zich na het gebruiken van deze producten ineens erg fit voelt. Ze loopt niet meer de hele dag in haar pyjama als ze de deur niet uit hoeft, maar voelt zich weer lekker. Ohja en afvallen is natuurlijk ook wel een leuke bijkomstigheid. Ze gunt anderen ook dit gevoel en mede daarom is ze zelf gaan verkopen. Maar, dit is niet de enige reden, de reden dat ze verkoopt is de snoezelruimte voor Koen. Vrienden stelden al voor dat ze kan gaan crowdfunden of dat ze een potje thuis moet neerzetten wanneer mensen een behandeling krijgen, maar dit alles wil Ankie niet. Ik heb gemerkt dat Ankie een vrouw is met een enorme trots. Ze wil alles zelf doen (uiteraard samen met haar man met wie ze al 19 jaar samen is) en wil niet gaan bedelen om geld. Ze zorgt zelf voor Koen, hij gaat niet naar een instelling, alles, maar dan ook alles doen ze zelf. En aanpassingen aan huis? Behalve een rolstoel, aangepast bed en een stoel, zijn die er niet. De gemeente wil niet investeren in aanpassingen in hun huis, omdat dit huis niet geschikt is voor een gehandicapte jongen.  Ze hebben ook geen aangepaste auto, nu kunnen ze zich nog behelpen, maar willen ze een grotere auto die geschikt is voor aanpassingen mag deze al niet ouder zijn dan drie jaar. Al met al veel gedoe, maar waar het op neer komt, is dat ik zo ongelooflijk veel respect heb voor Ankie. Als zij over Koen praat zie ik zo ongelooflijk veel liefde, maar ook een echte leeuwin die haar welp koste wat kost keihard wil beschermen.

Ankie vertelde mij iets waar ik een brok van in mijn keel kreeg (ik probeerde het te verbergen, maar daar ben ik erg slecht in). Ze vertelde mij dat Koen niet heel erg oud zal worden, dat op zich al vond ik moeilijk om te horen, want een ouder hoort een kind niet te overleven. Maar wat de meeste indruk op mij maakte was dat ze zei dat ze ’s avonds bij het instoppen van Koen, wel eens tegen hem gezegd heeft:“Lief Koentje, als je het niet meer aan kunt, of het wordt je te zwaar, dan mag je gaan hoor jochie”. Poeh die kwam binnen. Dít is houden van, dít is je eigen behoeftes boven die van een ander , je zoon, stellen, dít is een echte leeuwin. Ondanks dat je weet dat zijn verlies het zwaarste zal zijn wat je ooit zal overkomen, vindt ze het duizend keer belangrijker dat Koen een zo mooi en fijn mogelijk leven heeft. Zo lopen er op dit moment ook geen onderzoeken meer om te kijken wat Koen heeft. De tijd die hij nog heeft (hopelijk nog heel lang) willen zij zo fijn als mogelijk houden voor hem, zonder polonaise aan zijn lijf. DSC_0023

Even terugkomen op de snoezelruimte. Ik heb eens gekeken op internet wat het allemaal kost om zo’n ruimte in te richten en ik kan je vertellen, ik sloeg achterover van de prijzen. Belachelijk gewoon wat ze vragen voor kussens, of speeltje, laat staan een matras of lampjes. Koen kan trouwens vrijwel niets zien, alleen lichtjes. Hij hoort wel en hij kan ook voelen. Lopen, praten, vast voedsel eten etc. kan hij allemaal niet. Waar Koen het meeste plezier aan beleeft is aan rollen in zijn bedje. Even lekker bewegen. En lampjes bekijken. Ankie vertelt dat ze dit jaar heel veel moeite had met het opruimen van de kerstboom, omdat Koen het zo geweldig vond om naar de lichtjes in de boom te kijken. Ik gun hem dan ook zo enorm zijn eigen ruimte, groter dan zijn bedje, waar hij heerlijk kan snoezelen. Waar hij zich heerlijk kan uitleven en tot rust kan komen. Ik gun Ankie zo dat ze haar producten goed kan verkopen zodat ze hun droom kan verwezenlijken.

En omdat ik het Koen, zijn papa en mama zo gun, ga ik natuurlijk ook een beetje reclame maken voor de producten van Ankie. Ze verkoopt een Clean 9 (C9) pakket (met maaltijden, gel’s tabletten, etc) waarin je je in 9 dagen fitter voelt. panel3-box Eigenlijk wordt je lichaam gereinigd (zo had Ankie jarenlang iedere dag diarree, wat ze na het gebruik van C9 niet meer had, zo kon ze eindelijk eens een dagje naar de sauna), waardoor je je weer lekker voelt. En omdat je je eet,- en drinkgewoontes natuurlijk aanpast, val je ook nog eens af. De producten zijn op basis van Aloë Vera. Ook biedt Ankie Body Wraps aan, wat volgens haar niet alleen een heerlijke verwennerij is, maar waardoor je ook nog eens enkele centimeters kwijtraakt.

Ik schrijf dit blog niet in samenwerking met wie dan ook, ik heb zelf niets te maken met de producten die Ankie verkoopt. Alhoewel, ik kreeg een lipverzorger mee die ik thuis meteen op deed, zei tegen mijn man dat die wel heel erg lekker rook en ik kreeg meteen een kus op mijn lippen. Ik kreeg een lach op mijn gezicht en ik kan dus wel zeggen dat die lipverzorger zorgt voor een goed gevoel ;).

Liefs Miertje

Wil jij je fit voelen, afvallen en daarmee Koen helpen aan zijn snoezelruimte, dan kun je contact opnemen met Ankie

 

7 thoughts on “Koen heeft een snoezel-droom, help jij hem uitkomen?

 1. Alles klopt helemaal. Koen is een kleine hartendief op zijn eigen manier, een snoezelruimte is hem en zijn papa en mama en zus van harte gegund. Ik hoop daarom ook dat ieder die Koen en het gezin een warm hart toedraagt op een bepaalde manier zal bijdragen aan het realiseren van de lang gekoesterde droom van een snoezelkamer.

  Liked by 1 persoon

 2. Hallo,
  Wat ongelooflijk mooi dit verhaal maar ook erg zwaar!
  Het is fantastisch hoe ze omgaan met Koen en het beste voor hem willen!
  Ik zou graag meer info willen over de producten.
  Ik hoop van harte dat zij allen die snoezelkamer bij elkaar krijgen want dat zou geweldig zijn!
  Groetjes Aubrey

  Liked by 1 persoon

 3. Voeg mij op Skype toe mike.meere
  Ik vind het ook een ongelooflijk mooi dit verhaal Mag best zwaar zijn toch
  Heeft Koen vrienden?????/ Ik wil graag een vriend van Koen worden

  Mike

  Like

 4. Pingback: Meisjes en jurken, een bijzondere combinatie. | koetjeskalfjesenmeer

 5. Pingback: Koetjes Kalfjes en meer bestaat 1 jaar! | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s