“Hij is rijk genoeg, die altijd weet te genieten” -Voltaire

Lieve Miertje,

Wat groeien kleintjes toch hard. Mini is alweer 5, Midi 7 en Maxi 8. Die laatste is mij behoorlijk aan het inhalen met rekenen. Oké dat doe je al snel aangezien ik er meestal mijn handen bij nodig heb (5+3=??) maar hij dreunt zo even de tafel van 13 op. En snapt dan niet dat ik de logica niet zie. Dat je er dus ‘gewoon’ elke keer 13 bij optelt. Ik heb geen 13 vingers! Help!

Genieten deden wij afgelopen weekend in het Openluchtmuseum in Arnhem. In de winter mogen de kinderen daar van alles doen bij écht vuur. Een broodje bakken, zelf meegebrachte marshmallows roosteren (plak plak).IMG_4054 Daarna met een band van de sleebaan, schaatsen en leren breien van omaatjes. Je vraagt je af waar ze ze vandaan halen want het zijn soms echt héle oude omaatjes. Het lijkt me overigens best leuk om daar een dagje te ‘werken’. Op klompen, geitenwollensokken, leuk jurkje aan, schortje voor…… mag ik dan het brooddeeg maken, of de afwas met zo’n ouderwetse zeepklopper? En ’s avonds naar huis en fijn de pil in de vaatwasser doen en op start drukken 😉

Het overduidelijk dat sporten dus écht niet je ding is haha, maar wist je dat als je je bovenbeen opmeet, dat die echt heel groot is? Althans, ik vond een omvang van 59 cm best veel. Meer dan een halve meter bovenbeen! Ja ik meet heus niet dagelijks mijn bovenbeen, het was een opdracht voor de van Shit naar Fit Challenge. Deze week begonnen met squads en andere gekke dingen. Oh jongens op de bruiloft van Zusje zit ik toch strak in m’n jurk!date-blocks-zusje

Je vroeg of ik De Mol volg…jazeker! De afgelopen jaren hield ik zelfs een molboekje bij maar aangezien ik er toch altijd faliekant naast zit heb ik dat dit jaar maar eens afgezworen. Mijn Zusje kijkt met een half oog 1 aflevering en zegt dan quasi nonchalant ‘oh die-en-die is De Mol’. En ze heeft het goed. Dat is toch frustrerend. Dus dit jaar zonder boekje en gewoon kijken met wijn en chips, ohnee, komkommer en water. Onderwijl ik squads aan het doen ben. Of touwtje spring.

Ik ben benieuwd of we nog een bericht in de krant gaan zien van wateroverlast bij de voorstelling van Beauty&The Beast. Het lijkt me bijzonder om te zien als je er zulke mooie herinneringen aan hebt. Maken jullie er een romantisch weekendje van?

Het leukste van onze bruiloft vond ik de auto. En de man. Die ook. Maar we trouwden in een BMW Z3. BMWEen cabrio. In januari. Hartstikke leuk. Stoelverwarming aan, dak open en het kon ons niks schelen. Echt Genieten met een grote G! Ohja, we zijn nog welkom op de bruiloft van Zusje. Het resultaat van wat geknutsel en geschilder: een aftelkalender.

Geniet van de mooie dingen die de komende op je pad komen!

Liefs, Lein

=============================================================

Lieve Lein,

Zo te lezen was het erg leuk in het Openluchtmuseum. Ik ben er nog nooit geweest, maar het klinkt leerzaam en gezellig, dus misschien moet ik hier toch ook eens naar toe gaan, maar alleen op de dagen dat jij werkt. Ik wil je graag in je schort en op je klompen zien whahaha.

Deze week is het gewone leven weer begonnen. Na dagenlang uitgeslapen te hebben, zowel dochter als ik, was het opstaan maandag een ramp.20160103_020605 Wat het ook nog een ramp maakte was dat ik in de spiegel keek en toen zag dat ik een dik oog had! Ontstoken! Lekker dan. Ik zeg dat dus tegen Man en hij kijkt me aan…schiet hij me toch even in de lach. En bedankt, ik moest me ook nog eens op mijn werk vertonen.  

De vakantie was overigens echt heerlijk. De laatste dag hebben we afgesloten met zwemmen. Dochter zit sinds september op zwemles dus die mocht ons even alle moves laten zien van wat ze allemaal heeft geleerd. Wat kan ik daar van genieten als ze zo haar best doet. We hebben Mik trouwens bewust pas laat op zwemles laten gaan, omdat als ze wat ouder zijn ze sneller leren en ze dus niet anderhalf jaar bezig zijn met hun A-diploma.

Ja lieve Lein, nog één nachtje slapen en dan gaan Man en ik naar de musical van Beauty and the Beast. Dochter zetten we onderweg af bij mijn schoonzus en wij rijden dan door naar Den Haag.Beauty-and-the-Beast Ik heb een gezellig hotelletje geboekt waar je ’s ochtends je ontbijt op je kamer krijgt. Had ik al verteld dat we een Meet and Greet hebben met enkele mensen van de cast?

Whahaha, je bovenbeen meten! Geweldig, je moet er wat voor over hebben om Fit te worden hè? Ik las dat je ook 2 liter water moet drinken iedere dag. Ik heb dat in de zomer al eens geprobeerd, maar dat lukt me serieus niet (of het moet 2 liter Hugo zijn ;)) . Ik drink sowieso te weinig, laat staan 2 liter. En plassen dat ik toen moest, heb jij dat ook?

Wil je je zusje even vragen wie zij denkt dat de Mol is, dan kan ik dat invullen voor de poule, wie weet win ik hem dan! Ik heb de eerste aflevering gezien vorige week en ik vind dat ze allemaal Mollen. Als ik het nu moest zeggen zou ik Cécil zeggen en jij?

Ik ga mijn tas inpakken voor morgen (tissues niet vergeten) en op tijd naar mijn bedje zodat het snel morgen is. Heb jij nog leuke plannen voor het weekend waar je heerlijk van kan genieten?

Liefs Miertje

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s