Mijn persoonlijke Top 2000 lijst

Muziek is een van de belangrijkste dingen van mijn leven, ik denk zelfs in het leven van vele mensen. Ik denk dat ik muziek echt pas ging waarderen toen ik een jaar of veertien was. Ik zie mezelf nog zitten op mijn kamertje luisterend naar de top 50 met de cassetterecorder in de aanslag om alle liedjes op te nementop2000. En dan snel je cassette omdraaien wanneer je je lievelingsliedje aan het opnemen was, maar je aan het einde van je bandje kwam. Ik kan mij bij sommige liedjes nog steeds herinneren wanneer dit moment was, nog steeds als ik die liedjes hoor denk ik dat het bandje omgedraaid moet worden. Omdat ik zo van muziek houd kan ik ook enorm genieten van bijvoorbeeld Serious Request en natuurlijk de Top 2000 van Radio 2 en net als ieder jaar heb ik dit jaar weer een lijst gemaakt van liedjes die ik graag wil horen in de Top 2000. Op twitter zag ik een leuk blog van Ingeborg over de Top 2000 voorbij komen en dat bracht mij op het idee om ook een lijstje te maken met enkele van mijn gekozen nummers met persoonlijke verhalen erbij.

Stef Bos Ik heb je lief: dit liedje vind ik vooral bijzonder om de geweldige tekst en ik denk niet eens dat ik hier veel meer over hoef te vertellen dan het stukje tekst met jullie te delen

Wat ik ook wil zeggen

Jij krijgt mijn woorden klein

Was ik maar een dichter

Dan kon ik dichter bij je zijn

Was ik maar het bloed

Dat door jouw lichaam stroomt

Dan sliep ik in jouw hart

En ik woonde in jouw hoofd

Damien Rice Blower´s Daughter: pas toen ik mijn man leerde kennen in 2008 kwam ik in aanraking met de muziek van Damien. In die tijd dat we zwanger wilden worden draaiden we zijn muziek heel erg veel, dus deze muziek is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn dochter. Vorig jaar kwam mijn grote wens uit en hebben we Damien in Carré mogen zien, het was echt geweldig. Tranen met tuiten! En enorm genoten.

Guns n´Roses November Rain: dit nummer raakt mij in mijn ziel. De clip, de gitaarsolo’s, de zang, gewoon in een woord prachtig. Ik heb ook altijd gezegd dat ik dit liedje op mijn begrafenis wil hebben, niet heel gezellig, maar dit liedje vind ik zo ongelooflijk mooi, dat hoort bij mijn afscheid.

John Lennon Imagine: na de aanslagen in Parijs ging iemand achter een piano zitten en speelde dit liedje. Imagine werd in één keer het liedje van de aanslagen. Het gaf mensen troost. Ik heb dit liedje altijd mooi gevonden en ik denk dat dat kwam omdat mijn moeder het zo mooi vond. Zoiets krijg je dan toch mee tijdens je opvoeding hè?

The Righteous Brothers Unchained Melody: een verhaal apart bij dit nummer. Tijdens mijn zwangerschap keek ik de eerste keer naar de film “Ghost” en de vrouwen onder ons die ooit zwanger mochten zijn snappen het wel. Hormonen! Toen dit nummer ineens werd gespeeld in de film, dat Sam en Molly weer even samen waren, barstte ik in tranen uighost2t en heb zo hartverscheurend zitten huilen zoals ik nog nooit heb gedaan. Tot op de dag van vandaag word ik er nog steeds (liefkozend) mee gepest door mijn man. Maar dit was nog niet alles bij dit verhaal. Ik moest in het ziekenhuis  bevallen vanwege een geplande keizersnede en er was een dag
georganiseerd om iedereen voor te lichten. We kwamen aan in een zaaltje en daar werd live muziek gespeeld en jullie raden het al, het nummer Unchained Melody werd gedraaid. En uiteraard moest ik toen ook weer meteen huilen (en bedankt hormonen).

Rammstein Sonne: niet bepaald een lief, gezellig, knus nummer, maar wel een nummer wat voor mij bijzonder is. Niet zozeer dit nummer, maar de muziek van Rammstein. Ik ben namelijk een aantal jaren geleden met mijn (stief)vader naar een concert van Rammstein geweest en niet gewoon even naar Amsterdam ofzo, nee we zijn samen naar Berlijn gegaan om deze band te gaan zien. Ik vond het zo bijzonder om dit samen met mijn pa te beleven, dit was echt een dag met een gouden randje.

We All Stand Together Paul Mc Cartney: vroeger als klein meisje vond ik dit liedje al fantastisch, de clip met die kikkers was gewoon betoverend. Op wat latere leeftijd belde mijn zus mij zelfs als dit liedje op was. Wat dit liedje ook bijzonder maakt is dat mijn moeder vroeger altijd het sprookje van de Kikkerprins vertelde. Ik heb dat van haar overgenomen en vertelde dit sprookje tegen mijn dochter. Aangezien de kikkerprins ook in het we all stand togetherliedje voorkomt, maakt dit het nog meer speciaal. Omdat dit nummer voor mij staat voor de moeder-dochterband heb ik een tatoeage laten zetten op mijn rug van de kikkerkoning en kikkerkoningin die op het einde van de clip verschijnen.

Er staan nog meer nummers op mijn Top 2000 lijstje, maar de liedjes hierboven wilde ik graag met jullie delen.

Heb jij ook een Top 2000 lijst gemaakt en welke liedjes staan er in? Wat maakt die liedjes zo bijzonder?

Liefs Miertje

 

One thought on “Mijn persoonlijke Top 2000 lijst

  1. Pingback: Gelukkig nieuwjaar! | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s