Kledingperikelen van een zesjarige

Mijn 6 jarige dochter is geweldig. Logisch ook dat ik dat zeg over mijn dochter, het zou wat zijn als ik dat niet vond. Maar, en nu komt het, mijn dochter en kleding is alles behalve geweldig. Eigenlijk is dat nog heel zacht uitgedrukt, want mijn dochter en kleding is in een woord: DRAMA! Al sinds ze duidelijk kan maken wat ze wil, heeft ze een sterke mening wat betreft haar kleding. En dan niet wat ze graag draagt, maar vooral wat ze niet graag draagt. Het begon met haar sokken, de naadjes hiervan kon ze niet verdragen aan haar voeten. Dankzij een tip van een vader draagt dochter haar sokken altijd binnenstebuiten. Leuke sokken met plaatjes erop koop ik dan ook niet, want dan zou je het plaatje niet zien.

DSC_0747

Helaas gaat het niet alleen om haar sokken, maar ook om andere kleding. Iedere ochtend is het drama om wat mijn meisje níet aan wil trekken. Broeken draagt ze al nauwelijks, omdat het te strak om haar buik zit. Hoewel een broek haar dus echt geweldig staat, heeft het kopen hiervan geen zin. Dus een jurkje is eigenlijk het enige dat ze draagt. Ik ben altijd blij als het zomer is, want dan koop ik 8 jurkjes van de h&m die 5 euro per stuk kosten en daar komt ze dan de hele zomer mee door. Maar dan komt de winter en moet ik op zoek naar winterjurken. Lekker zittende jurkjes met lange mouwen. Want een vestje over haar jurkje zit namelijk niet lekker bij haar oksels. Ik heb enkele leuke jurkjes kunnen scoren die haar ook nog eens lekker zitten. En dan komt het volgende perikel van dochterlief, leggings. Dit lijkt nogal een makkelijk kledingstuk, maar niet voor mijn meisje. Leggings zitten te strak, zitten te losjes, zitten te hoog, zitten gewoon níet. Ik heb al weet ik veel hoeveel leggings gekocht die regelrecht naar de kledingbank konden gaan. Laatst kwam ik nog een ander super leuk jurkje tegen bij de Mango, maar toen meisje hem aan deed vertrok haar gezicht en ik voelde de bui al hangen..het jurkje was getailleerd en zat te strak om haar buik. Door alle drama die we bijna dagelijks hebben, borrelt er een boosheid in mij waardoor ik het liefst het jurkje in de vuilnisbak wil smijten. Maar ik houd me netjes in.

DSC_0916

Je kunt je voorstellen dat ik dus moedeloos word van haar kledingperikelen en ik het soms niet meer weet. Onlangs kreeg ik de tip om in de winkel de kleding met dochter te gaan passen (duh dat ik daar niet eerder aan had gedacht, slimpie). Ik zal dus geen kleding meer kopen zonder dat dochter dit gepast heeft en die dan ook echt lekker zitten. Dit weekend heb ik nog iets anders bedacht. Dochter is lief, blond en ook klein meisje (voor haar leeftijd). Andere kinderen noemen haar vaak schattig en dat vindt ze echt vreselijk. Vandaag vertelde ik haar dat als ze stoere broeken en truien zou dragen dan andere kinderen haar dan misschien wel stoer in plaats van schatting vinden (ja sorry maar soms moet je manipuleren). Hier was ze erg gevoelig voor en ze zag het wel zitten om álle broeken van de h&m te gaan passen om te kijken welke ze dan zou willen. Ik hoop zo van harte dat dit dan de oplossing is voor haar perikelen. Een jurkje vind ik erg leuk, maar iedere dag? Terwijl er zoveel leuke kleding in de rekken hangt, dat vind ik gewoon jammer. Ik hoop dat ik ooit, ooit weer mijn meisje in een stoere broek en trui zie.

Heeft jouw kind ook een duidelijke mening wat betreft kleding? Heb jij nog andere goede tips voor mij?

Liefs Miertje

3 thoughts on “Kledingperikelen van een zesjarige

 1. Oh herkenbaar..ook hier draagt mw geen broeken..als ik er na 3 weken 1 klaarleg zegt ze ” alweeeer een broek?”
  Enige die ze verdraagt is van hm, super stretch en skinny. Lijkt een legging zoveel rek zit er in.
  Gelukkig hier wel jurkjes met vestjes of jasjes, maar met lange mouw is ook fijn.
  Gister bij Ter Stal besteld..leuk..en leuk geprijsd. En ook v&d heeft leuke jurkjes.
  Rokjes net shirt wil ze ook niet?
  Succes..😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s