Mijn liefde voor Herman Finkers

Lachen, heel veel lachen, en het liefst zo veel en zo vaak mogelijk. Wie houdt daar nou niet van? Humor vinden wij vaak een van de belangrijkste eigenschappen die een partner moet hebben en wat een geluk. Mijn man heeft zo’n partner gevonden, lucky him! Gelukkig heb ik ook heel veel geluk gehad en heb ik een partner die over een flinke dosis humor beschikt. Dolle boel dus bij ons thuis. keep-calm-and-laugh-690

Vanaf het moment dat ik cabaret snap kijk ik hier al naar. Ik ben naar enkele cabaretiers in het theater geweest, zoals Guido Weyers, Javier Guzman en Najib Amhali. Alle drie cabaretiers, maar mijn all time favorite cabaretier is Herman Finkers. Zulke simpele grappen waarbij de tranen over mijn tranen rollen. Ik zal een paar uitspraken met jullie delen:

 

  • “Mijn vrouw en ik zijn op visite geweest bij de deurwaarder. We dachten: het hoeft niet altijd van één kant te komen”
  • “Om 7 uur hebben wij een warm buffet, om half 8 een lauw buffet en om 8 uur een koud buffet”
  • “Laatst zag ik iemand met groen haar. Nou, als ik groen haar had, liet ik het verven”20151212_195743-1

Om zulke uitspraken kan ik gewoon minutenlang lachen. Heerlijk flauw. Ik ben twee keer naar een voorstelling van Herman Finkers geweest, “Kalm aan en rap een beetje” en “Na de Pauze”. Die laatste viel best tegen. Herman Finkers kwam na een aantal jaren weer terug op het podium, hij was namelijk ernstig ziek geweest. In de show had hij het veel over zijn ziekte en ook over het geloof. En laat dat laatste nou net iets zijn waar ik helemaal niets mee heb. En dan nu, in 2015 werd aangekondigd dat Herman de oudejaarsconference mag gaan bezorgen. Op het laatste moment zag ik hij naar het Theater in Heerlen kwam en er waren nog maar twee kaartjes naast elkaar beschikbaar. Hoppa besteld en afgelopen zaterdag ging ik samen met mijn man naar Herman toe. Met gemengde verwachtingen, dat wel. Maar wat heeft hij mij weer verrast, wat heb ik hard gelachen en soms had hij zelfs grove humor. Uiteraard zal ik geen spoilers in mijn blog zetten, aangezien heel Nederland hem op oudjaarsdag móet gaan zien. Het enige wat ik erover wil zeggen is dat het einde zéér verrassend is!

Ik zal op oudjaarsavond dus klaarzitten om naar deze show te kijken, dan sluiten we het oude jaar lachend af.

Houd jij ook van cabaret? En om welke cabaretier(e) lach jij het hardst? 

Liefs Miertje

 

 

3 thoughts on “Mijn liefde voor Herman Finkers

  1. Pingback: Gelukkig nieuwjaar! | koetjeskalfjesenmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s