Dé Pickwick-vragen

20151209_103112-1

Pickwick heeft sinds kort erg leuke zakjes toegevoegd aan het assortiment. Het betreft de “gewone” thee maar dan staan er enkele vragen de theelabels. Op mijn Facebook val ik al geregeld mensen lastig met deze vragen. Ik vind het hartstikke leuk om de antwoorden van mijn vrienden te lezen. Het zijn namelijk vragen die je in een normaal gesprek niet snel aan iemand stelt. Met name daarom vind ik deze vragen zo leuk. Nu is het mijn beurt om enkele van deze vragen te beantwoorden.

Waar zou je morgen naar toe willen op vakantie? Ik droom al jaren van een vakantie naar Canada. Dit land trekt mij enorm en dan met name door de natuur. Het liefst ga ik op vakantie naar een gebied met bergen, wat kan ik genieten van de uitzichten, de robuuste stenen en na iedere paar meter zie je weer een ander uitzicht. Canada heeft ook veel, grote bergen en een ongerepte natuur. Beekjes, rivieren, bergen ohja en beren. Doodeng om deze tegen te komen, maar wat lijkt mij dat fascinerend. Ook heb ik begrepen dat de mensen hier vriendelijk zijn en dat er weinig criminaliteit is. Ook wel een voordeel toch? Dus ooit, ooit, hoop ik samen met mijn gezin 4 weken lang met een camper door dit prachtige land te reizen.canada

Waar ben je het meest bang voor? Ik ben niet bang voor het donker, spinnen of andere beestjes. Hoogtes vind ik erg onprettig, maar ga ik niet uit de weg. In het donker door het bos is nou ook niet bepaald het leukste om te doen. Maar bang ben ik toch het meest voor de dood. Niet zozeer dat ik zelf dood ga, of dat ik het onderwerp uit de weg ga. Eerder bang om mensen om mij heen te verliezen.  Ik word ieder jaar (gelukkig) een jaartje ouder en zo ook de mensen om mij heen. De kans dat er mensen in mijn omgeving overlijden wordt (uiteraard) steeds groter. Dat maakt mij wel bang, ik wil (zoals niemand) mensen verliezen.

Welk boek heb je het laatst gelezen? Mensen die mij kennen weten dat ik één grote boekenwurm ben. Ik verslind boeken. Omdat ik vroeger zeker 4 boeken in de maand kocht ben ik sinds een aantal jaar overgestapt op de e-reader. Dit scheelt aanzienlijk in mijn uitgaven. Ik lees ongeveer 1 boek per week. Ieder avond voor het slapen gaan lees ik, doe ik dat niet voel ik mij enorm onrustig. Als ik nog maar een paar boeken op mijn e-reader heb staan móeten er snel weer nieuwe boeken op, want stel je voor ik heb er geen meer. Verslaafd zou je wel kunnen zeggen ja. Ik lees vrijwel alleen maar thrillers en hoe gruwelijker het verhaal hoe beter. Momenteel lees ik “wat ons niet zal doden”, het vierde deel van Millennium, alleen niet geschreven door Stieg Larsson, omdat hij helaas is overleden. Een erg spannend vervolg op de eerste drie delen.wat ons niet zal doden

 

 

 

 

Zing je wel eens onder de douche? Een andere grote hobby van mij is zingen. Een tijdje geleden heb ik dan ook zangles gehad en daar heb ik veel geleerd. Ik zing overal, in de douche, in de auto, op mijn werk en in de winkel als er een liedje op staat die ik ken. Dit wordt overigens niet altijd door anderen in dank afgenomen. Hm, zijn die zanglessen dan toch voor niets geweest? Mij maakt het niet uit, ik vind het leuk en ik blijf het doen, overal!

Als je een eigen bedrijf zou starten, wat zou je dan verkopen? Ik kan mij niet voorstellen dat ik een eigen bedrijf zou willen starten met producten om te verkopen. Áls ik al een bedrijf zou starten dan zou dit iets zijn wat te maken heeft met mijn werk. Maar wat, dat zou ik echt niet weten. Die ambitie heb ik niet en ik ben nu ook niet bepaald zakelijk en commercieel ingesteld.

Waar zie je jezelf over 5 jaar? Ik denk dat ik hier een heel saai antwoord op ga geven. Het liefst zie ik dat ik over 5 jaar een loterij heb gewonnen en kan doen en laten wat ik wil en iedereen gezond en gelukkig is. Maar waar ik echt ben over 5 jaar, is in hetzelfde huisje (waar ik heel graag ben) met hopelijk hetzelfde, leuke, werk. Mijn dochter is dan al 11 en in haar puberteit, ohjee! Ik denk dat ik over 5 jaar op hetzelfde sta, en weet je, dat hoop ik ook gewoon. We zijn gelukkig en gezond, hebben beiden een baan en hebben hele fijne mensen om ons heen. Ik ben niet iemand die in de toekomst kijkt, of wil kijken. “Wie dan leeft, wie dan zorgt” dat is mijn motto.

Welk van deze vragen zou jij uitkiezen om een antwoord op te geven en welk antwoord zou dit dan zijn?

Liefs Miertje

 

9 thoughts on “Dé Pickwick-vragen

 1. Ik heb al een eigen bedrijf 🙂 Het boek dat ik het laatst heb gelezen: The Knife of Never Letting Go, van Patrick Ness. Geweldig. Het was deel 1 van een trilogie, dus ik hoop op deel 2 voor kerst. 😉 Oh, en wel betalen voor je boeken, hoor. Anders zitten schrijvers en vertalers (moi) straks zonder baan en jij zonder boeken!

  Liked by 1 persoon

 2. Leuk hè die vragen..laatst was er..”wat is het leukste wat je van je oma hebt geleerd” Zo leuk..ze keerde me een wijnglaasje vouwen van het zilverpapiertje van de koetjesteep.

  Van jouw vragen ga ik voor, waar wil je morgen naar toe op vakantie.
  Turkije (als t veilig genoeg is)..en we nemen mijn schoonvader mee omdat hij daar altijd met mijn schoonmoeder ging en zij er niet meer is.
  We gaan nu vaak in Nederland samen op vakantie waar we ook heel erg van genieten..maar het lijkt me mooi om dit nog eens met hem te ondernemen.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik zie mezelf over 5 jaar stabiel en rustig, genietend van de goede dingen in mijn leven, het nare los latend en achter mij gelaten….

  Mijn grootste angst heeft te maken met het verliezen van controle, met name het hebben van controle over dingen waar we geen controle over hebben. ….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s